Перша хвиля евакуації з Сум відбулася з перешкодами, але без втрат - голова ОВА

Перша хвиля евакуації з Сум відбулася з перешкодами, але без втрат - голова ОВА

Укрінформ
Перша хвиля евакуації з Сум пройшла 8 березня з перешкодами, але без втрат.

Про це у Телеграмі написав голова Сумської ОВА Дмитро Живицький, передає Укрінформ.

"8 березня була перша хвиля евакуації. Пройшла із перешкодами, проте без втрат серед людей. І це - головне! Виїзд із міста і рух колон зупиняли тричі. Один раз - коли колона ворожої техніки проходила повз в'їзд у Суми та лунали "постріли прикриття" від ворога - виїжджати було небезпечно. На щастя, ніхто не постраждав. Два інші рази - коли колона ворожої техніки проходила повз заїзд в місто. Ми втратили на це багато часу, але зберегли життя наших людей", - написав Живицький.

Він розповів, що насамперед вивезли вагітних жінок, жінок із дітьми, людей похилого віку, людей з інвалідністю. Також вивезли іноземних студентів, але не всіх, частина ще лишається у Сумах.

Керівник Сумської ОВА також пояснив, чому було так мало автобусів для евакуації.

"Автобусів було заплановано набагато більше, утім зранку, коли коридори підтвердили, більшість сумських водіїв відмовились їхати з різних причин!!! На такі дії уже є наша відповідна реакція, згідно із законами воєнного часу", - зазначив Живицький.

За його словами, більшість автобусів, якими їхали іноземні студенти, забезпечили представництва їх країн та громадські організації, а 30 автобусів Сумам надала Полтавська область.

Живицький додав, що добре знає, який жах відбувається також в Охтирці, Тростянці, Лебедині, Боромлі, Великій Писарівці та ще десятках сіл і селищ області. Керівник ОВА запевнив, що влада докладає усіх можливих зусиль для організації евакуації з цих міст, утім поки що це лишається небезпечним.

24 лютого президент рф путін оголосив про початок вторгнення в Україну. російські війська обстрілюють та знищують ключові об'єкти інфраструктури, здійснюють масовані обстріли житлових районів українських міст та селищ з використанням артилерії, реактивних систем залпового вогню та балістичних ракет.

В Україні запровадили воєнний стан та оголосили загальну мобілізацію.

Україна офіційно направила позов проти російської федерації до Міжнародного суду ООН у Гаазі.

Фото: Дмитро Живицький, Telegram

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-