Російські загарбники погрожують головам громад та вимагають здавати населені пункти

Російські загарбники погрожують головам громад та вимагають здавати населені пункти

Укрінформ
Російські війська погрожують головам громад розправою та вимагають здавати населені пункти.

Про це повідомив голова Київської обласної державної адміністрації Олексій Кулеба на брифінгу, передає кореспондент Укрінформу.

«Російський окупант продовжує насичувати війська технікою, обстрілювати житлові масиви та соціальну інфраструктуру нашої області. Постійні тривоги можливого авіанальоту. Окрім того, російські загарбники вдаються до погроз. Вони погрожують головам громад розправою та вимагають здавати населені пункти. Цього не буде, нас не залякати. Ми не здаємося і не збираємось відступати. Ми відчуваємо, що ворог втомлений та деморалізований. А ми ні. Ми витримаємо, та продовжуємо давати відсіч, бо ми на своїй землі. Ми вдома. Боятися мають вони - окупанти та злочинці», - сказав Кулеба.

Він зазначив, що мешканці таких населених пунктів, як Буча, Ірпінь, Гостомель, Макарів, Бородянка, Ворзель вимушено перебувають у бомбосховищах без води та їжі. За словами очільника КОДА, російські війська не дають гуманітарних коридорів та гарантій припинення вогню.

«Ми робимо все, щоб якомога швидше дістатися до кожного, кому потрібна допомога. Ми щодня, щогодини, щохвилини вимагаємо режиму тиші. Ми оперативно та одразу доправимо допомогу та евакуюємо наших людей. У нас усе для цього готово», - сказав Кулеба.

Він закликав мешканців Київщини звертатися на гарячу лінію допомоги та інформувати, якщо потрібна допомога та евакуація.

Як повідомлялося, найнебезпечнішими напрямками Київської області є: Житомирська траса; Буча – Ірпінь – Гостомель; Макарів; північ Вишгородського району.

Фото: AA

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-