Верещук заявила про відкриття гуманітарного коридору Маріуполь - Запоріжжя

Верещук заявила про відкриття гуманітарного коридору Маріуполь - Запоріжжя

Укрінформ
Гуманітарний коридор запрацював на шляху Маріуполь-Запоріжжя, зокрема, із Запоріжжя виїхав транспорт із гумдопомогою та автобуси за людьми.

Про це повідомила віцепрем’єр-міністр – міністр з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України Ірина Верещук на брифінгу, передає кореспондент Укрінформу.

"О 10 годині ранку запрацював гуманітарний коридор, який було погоджено з російською федерацією 5, 6, 7 березня, але через прицільні обстріли (російськими загарбниками - ред.) людей та вантажів не був відкритий. Гуманітарний коридор запрацював на відтинку Маріуполь-Запоріжжя", - сказала Верещук.

Вона додала, що із Запоріжжя у напрямку Маріуполя через Оріхів - Пологи - Бельманка - Розівка - Республіка - Мангуш - Портовське вийшов гуманітарний вантаж, який складається з восьми вантажівок, а також більше 30 автобусів, які на зворотньому шляху мають забрати людей, насамперед жінок, дітей та людей похилого віку.

"Вантаж складається з води, медикаментів, основних круп та інших продуктів, які допоможуть людям вижити. Вага вантажу більш як 90 тонн, наш гуманітарний вантаж прямує у Маріуполь, і ми розраховуємо на ті зобов'язання, які взяла на себе російська федерація, офіційно повідомивши Червоний Хрест ще 5 та 6 березня, що вони готові дотримуватись режиму припинення вогню", - сказала Верещук.

Водночас вона зауважила, що зараз надходять сигнали, що росія обстрілює напрямок руху гуманітарного вантажу і наголосила, що якщо обстріли будуть продовжуватись та завдадуть шкоди життю та здоров'ю цивільних людей в межах гуманітарного коридору, Україна невідкладно звернеться до Міжнародного трибуналу з вимогою притягти до відповідальності осіб, які приймали рішення і не дотримались взятих на себе обіцянок. Вона також закликала усіх лідерів вільного світу стежити за ситуацією на Маріупольському напрямку, де в заручниках у загарбників опинились 300 тисяч людей, бо там гуманітарна катастрофа, яка потребує уваги всього світу.

Як повідомляв Укрінформ, 8 березня запрацював гуманітарний коридор для міста Суми. Маршрут гуманітарного коридору для евакуації людей один: Суми – Голубівка – Лохвиця – Лубни – Полтава.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-