Посівна кампанія розпочнеться там, де це можливо - Мінагрополітики

Посівна кампанія розпочнеться там, де це можливо - Мінагрополітики

Укрінформ
Посівна кампанії 2022 року розпочнеться там, де це можливо з урахуванням бойових дій.

Про це під час телемарафону повідомив міністр аграрної політики Роман Лещенко, передає кореспондент Укрінформу.

«У нас немає іншого варіанту, окрім як іти та сіяти. Ми загалом відпрацьовуємо такий механізм: де ми можемо сіяти, де дозволяє ситуація, виходимо та працюємо. Ми сіяли пшеницю, ячмінь, у нас є озимина, ми не відступаємо, адже це питання продовольства. Хочу вам сказати, що настрій в аграріїв такий, що ми досягнемо територіальної цілісності. Ми повністю в координації та маємо чітке розуміння, що від того, що буде на полях, залежить продовольство всієї держави», - сказав Лещенко.

За його словами, позиція з точки зору військової складової постійно змінюється, але аграрії мають працювати.

Міністр нагадав про нові правила експорту сільськогосподарських товарів в умовах воєнного стану, які встановлено для запобігати гуманітарній кризі в Україні, стабільності ринку та задоволення потреб населення. За його словами, тепер заборонено експортувати: овес, просо, гречку, цукор, сіль, жито, велику рогату худобу та м’ясо. Можна експортувати за умови декларативного ліцензування: пшеницю і суміш пшениці та жита (меслин), кукурудзу, м’ясо курей свійських, яйця курячі та олію соняшникову.

Тобто, пояснив Лещенко, експорт дозволяється з відповідним інформуванням уряду та видачею безоплатної ліцензії протягом доби. Міністр додав, що не зазначені в переліку види сільгосппродукції можна вільно експортувати за стандартною процедурою.

Президент рф путін 24 лютого розпочав масштабне вторгнення в Україну. Російські війська обстрілюють та знищують об'єкти інфраструктури, проводять масовані обстріли житлових районів українських міст та селищ з використанням артилерії, реактивних систем залпового вогню та балістичних ракет. Триває дванадцята доба боротьби з агресором.

Україна офіційно направила позов проти російської федерації до Міжнародного суду ООН у Гаазі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-