У Харкові російські снаряди зруйнували історичну будівлю апеляційного суду

У Харкові російські снаряди зруйнували історичну будівлю апеляційного суду

Укрінформ
У Харкові в неділю, 6 березня, внаслідок кількох потужних вибухів зруйновано історичну будівлю Харківського апеляційного суду.

Як передає Укрінформ, про це інформує пресслужба Верховного Суду у Телеграмі.

«Учора, 6 березня 2022 року, близько 19:20 біля будівлі Харківського апеляційного суду сталися два потужні вибухи, внаслідок яких споруда зазнала значних ушкоджень. Вибухова хвиля повністю вибила вікна, суттєво пошкоджено внутрішні приміщення, згорів дах», - йдеться у повідомленні.

За словами голови цього суду Олени Грошевої, будівля стоїть повністю без вікон та дверей.

«Також горів дах, наслідки пожежі ми поки що не зовсім можемо зрозуміти. Пощастило, що витримали плити перекриття», – сказала Грошева.

Вона додала, що споруда вже зазнавала руйнування під час Другої світової війни – праве крило головного фасаду було повністю зруйновано, після чого його відновили.

«Ми щойно відремонтували будівлю. Але нічого, відремонтуймо її ще раз після нашої перемоги. Головне, щоб усі були живі та здорові», - сказала голова ХАС.

Як повідомлялося, 24 лютого президент РФ Володимир Путін оголосив про початок вторгнення до України.

Російські війська обстрілюють та знищують ключові об'єкти інфраструктури, здійснюють масовані обстріли житлових районів українських міст та селищ з використанням артилерії, реактивних систем залпового вогню та балістичних ракет.

В Україні запровадили воєнний стан та оголосили загальну мобілізацію.

Фото: Верховний Суд

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-