У тимчасово окупованих Генічеську, Каховці та Каланчаку - масові проукраїнські мітинги

У тимчасово окупованих Генічеську, Каховці та Каланчаку - масові проукраїнські мітинги

Фото, відео
Укрінформ
У тимчасово окупованих Генічеську, Каланчаку та Каховці місцеві мешканці вийшли на проукраїнський мітинг, співають Гімн України та вигукують гасла проти російських загарбників.

Про це повідомляють учасники акцій у соціальних мережах, передає Укрінформ.

Зокрема, у Геніческу, на відео, яке оприлюднив у Фейсбуці Олег Горбовський, люди вийшли ходою з українськими прапорами. Йдуть по центру міста. Сіпівають гімн України. З натовпу постійно лунають гасла проти російських окупантів: "Генічеськ - це Україна!", "Окупанти йдіть геть!», «Україна понад усе» тощо.

Проукраїнський мітинг в Генічеську / Фото: Олексій Давидов

Аналогічний мітинг відбувається також у Каланчаку, де мешканці містечка прийшли до захоплених окупантами приміщень і вимагають забиратися ворогів з України геть. Люди на відео, яке оприлюднив заступник голови Херсонської облради Юрій Соболевський, масово вигукують "Домой!", "Каланчак - це Україна!", а ворог на активістів розпилює, ймовірно, сльозогінний газ.

У Каховці містяни теж зібралися на протистояння ворогу.

«Дякую вам, люди! Ніякі їх плани по створенню «херсонської республіки» або приєднання нас до окупованого Криму не справдяться», - закликають активісти на відео до протистояння.

Як повідомляв Укрінформ, сьогодні масові проукраїнські мітинги проти російських загарбників пройшли у Херсоні, Новій Каховці та Новоолексіївці.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-