Централізованої евакуації з Чернігова поки не проводять – чекають на «зелений коридор»

Централізованої евакуації з Чернігова поки не проводять – чекають на «зелений коридор»

Укрінформ
У Чернігові не формуватимуть централізованих колон для евакуації населення доти, доки не буде підтвердження із Києва про «зелений коридор» із міста.

Про це у спільному відеозверненні сказали начальник Чернігівської обласної військової адміністрація В'ячеслав Чаус та Чернігівський міський голова Владислав Атрошенко, передає Укрінформ.

«Якщо буде домовленість про «зелений коридор», то ми організуємо централізоване вивезення дітей. До моменту встановлення такого коридору, підтвердженого центральною владою, бо це домовленості з ворогом у тому числі, є технічний виїзд з міста. Але це виключно на розсуд і на ризик кожної людини, яка знаходиться у Чернігові. Централізовано колони до моменту «зеленого» коридору ми не будемо формувати. Адже є великий ризик того, що ці колони будуть розбиті. Тому я закликаю усіх залишатися у місті, у місцях укриття і чекати подальших інструкцій», - звернувся Чаус до мешканців.

Також він розповів, що місто Чернігів готове до оборони. Військові відбили дуже багато атак противника. Начальник військової адміністрації подякував усім громадам Чернігівщини, які сьогодні забезпечують життєдіяльність своїх населених пунктів.

Водночас Чернігівський міський голова Владислав Атрошенко також звернувся до мешканців області із проханням нищити техніку ворога.

«Хочу звернутися до мешканців Чернігівської області з проханням зберігати спокій, берегти себе. Але там, де можна шкодити ворогу, робіть це. Робіть усе для того, щоби менше техніки, менше пального ішло на Чернігів, ішло на Київ. Ми обов'язково у цій війні переможемо. Якою кров'ю, то вже окреме питання, але ми свою землю нікому не віддамо», - наголосив Атрошенко.

Мер запевнив, що він із Чернігова тікати не буде і ніхто місто здавати ворогу не буде. А те, що роблять російські війська у Чернігові, Атрошенко назвав справжнім геноцидом українського народу, і вони за це відповідатимуть.

24 лютого президент РФ Володимир Путін оголосив про початок вторгнення в Україну. Російські війська обстрілюють та знищують об'єкти інфраструктури, проводять масовані обстріли українських міст та селищ з використанням артилерії, реактивних систем залпового вогню та балістичних ракет.

В Україні запровадили воєнний стан та оголосили загальну мобілізацію.

Європейський суд з прав людини виніс рішення, в якому наказав Російській Федерації припинити напади та бомбардування цивільних об'єктів в Україні.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-