На Луганщині незаконні збройні формування почали примусову паспортизацію населення

На Луганщині незаконні збройні формування почали примусову паспортизацію населення

Укрінформ
У захоплених ворогом населених пунктах Луганської області незаконні збройні формування почали примусову паспортизацію мирного населення.

Як передає Укрінформ, про це поінформувала у Телеграмі уповноважена Верховної Ради України з прав людини Людмила Денісова.

«Для створення картинки сприйняття агресора громадянами України на фейковому російському телебаченні, окупант починає примусову паспортизацію мирного населення у селищах Новоайдар, Станиця Луганська, Муратово», - поінформувала Денісова.

За її словами, загарбники вриваються у домівки місцевих жителів, змушують отримувати так званий паспорт незаконного формування «ЛНР», а потім подавати заявку на паспорт РФ.

«Паспорта громадян України бойовики ЛНР знищують на очах людей. Дії терористів супроводжуються погрозами та психологічним тиском на мирне населення», - уточнила Денісова.

Вона наголосила, що своїми діями загарбник продовжує порушувати положення IV Женевської Конвенції про захист цивільного населення під час війни.

«Підступні методи ведення війни держави-терориста мають бути враховані кримінальним судом у Гаазі у розгляді справи про геноцид українського народу! Прошу країни-члени НАТО закрийте небо над Україною», - поінформувала Денісова.

Як повідомлялося, 24 лютого президент РФ Путін оголосив війну Україні і розпочав масштабне вторгнення. Російські війська вбивають мирне населення, обстрілюють і знищують ключові об'єкти інфраструктури, ракети влучають в житлові будинки українців.

В Україні запроваджено воєнний стан та оголошено загальну мобілізацію.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-