На Харківщині ЗСУ утримують свої позиції на всіх напрямках – очільник області

На Харківщині ЗСУ утримують свої позиції на всіх напрямках – очільник області

Відео
Укрінформ
На Харківщині українські війська утримують свої позиції на всіх напрямках.

Про це у відеозверненні повідомив начальник Харківської обласної військової адміністрації Олег Синєгубов, передає Укрінформ.

«Станом на сьогодні наші військові утримують свої позиції на всіх абсолютно напрямках по всьому державному кордону з Російською Федерацією. Навіть по деяких напрямках перейшли вже у контрнаступ і там утримують свої позиції. Поодинокі є наступи на наші оборонні сили у напрямках Вовчанська та Чугуєва. Однак ми їх всі відбиваємо і ворожу техніку ліквідуємо», - зазначив Синєгубов.

За його словами, вночі ворог застосовував артилерію і крилаті ракети для того, щоб знищувати критичну інфраструктуру та житлові будинки в Харкові.

«Руйнуючи житлові будинки, російський агресор хоче деморалізувати нас. Однак наш дух – сильний, ми стоїмо, ми не здаємося. Упевнений, що перемога буде за нами», - додав очільник області.

Як повідомлялося, за даними поліції, на Харківщині за час російської агресії загинуло 188 людей, з них 122 цивільні особи, зокрема і п'ятеро дітей. Поранено під час артобстрілів 394 особи, з яких 290 – цивільні громадяни.

У Сухопутних війська ЗСУ 5 березня заявили, що під Харковом українські військові перейшли у контрнаступ.

Президент РФ Володимир Путін 24 лютого оголосив війну Україні та почав масштабне вторгнення. Російські війська обстрілюють та знищують об'єкти інфраструктури, здійснюють масовані обстріли житлових районів українських міст і селищ з використанням артилерії, реактивних систем залпового вогню та балістичних ракет.

У країні запроваджено воєнний стан та оголошено загальну мобілізацію.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-