Буча, Ірпінь, Гостомель і Ворзель: що відбувається в найгарячіших точках Київщини

Буча, Ірпінь, Гостомель і Ворзель: що відбувається в найгарячіших точках Київщини

Укрінформ
У Київській області найбільш складна ситуація наразі зберігається в Бучі, Ірпені, Гостомелі та Ворзелі. Наразі триває евакуація людей з Ірпеня, вивезення людей з Бучі неможливе через відсутність режиму припинення вогню з боку російських військ.

Як передає Укрінформ, про це в ефірі UA: разом повідомив голова Київської обласної військової адміністрації Олексій Кулеба, відповідаючи на питання щодо ситуації на Київщині.

«Болюча точка у нас дійсно це Буча, Ірпінь, Гостомель, Ворзель. Сьогодні зранку мала бути евакуація з Ірпеня людей, які потягом мали дістатись Києва, але, на жаль, о 10 годині були підірвані колії і людей довелося виводити пішки… Оперативно ми почали організовувати автобуси, щоб людей перевезти до Києва. Ця операція зараз триває, задіяні і поліція, і ДСНС, всі служби, які необхідні, обласної військової адміністрації. Зараз ще продовжується ця евакуація», - розповів Кулеба.

Відповідаючи на питання чи передбачається евакуація людей з Бучі, він повідомив: «На жаль, без режиму припинення вогню це неможливо зробити. Там відбувається зіткнення. Вони не такі жорстокі, як були ще вчора увечері і продовжувались протягом останніх 2 днів, але, тим не менше, без припинення вогню евакуювати з Бучі і Гостомеля ми не можемо».

Кулеба також зазначив, що евакуація ускладнена географічною особливістю розташування цих населених пунктів.

«Чекаємо режиму припинення вогню», - наголосив голова військової адміністрації.

Він повідомив, що до сьогодні ситуація стосовно продовольчого забезпечення Бучі була стабільною, однак є локальні випадки, коли люди опинились відрізаними від продовольства та досить давно знаходяться у підвалах на околицях Бучі.

Як повідомляв Укрінформ, сьогодні евакуація мирного населення Маріуполя переноситься у зв'язку з ворожим обстрілом.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-