В Одесі стартують курси військової підготовки для захисників міста

В Одесі стартують курси військової підготовки для захисників міста

Укрінформ
На базі військової кафедри Одеського політехнічного університету відкриваються курси військової підготовки для охочих захищати місто зі зброєю в руках.

Як передає Укрінформ, про це повідомив один з ініціаторів курсів - учасник територіальної оборони міста Олексій Чорний у Фейсбуці.

«Одеський центр ідей для спротиву "Перон#7" запускає військову підготовку на базі військової кафедри Політеху для тих, хто бажає захищати місто зі зброєю в руках», - зазначив Чорний.

За його словами, окремо проходитимуть "курс молодого бійця" одесити, які не мають досвіду користування зброєю, в іншому місці готуватимуть до оборони міста тих, хто раніше служили в армії, але не мають бойового досвіду. Також формується група для опанування основ тактичної медицини.

Групи формуються по 25 осіб (три відділення і старший взводу). Організація взводів – за місцем проживання.

«Самоорганізовуйтесь і приходьте організованими підрозділами. Мінімум - відділення (7 осіб + старший відділення). Максимум - взвод (3 відділення + старший взводу). Якщо не змогли зібрати відділення (8 осіб), можете заповнити анкету, і вам допоможуть знайти побратимів – http://tiny.cc/odesa», - додав Чорний.

Як повідомлялося, 4 березня позачергова 12-та сесія Одеської облради, що проходила в онлайн-форматі, виділила додатково 32 млн грн на підтримку підрозділів територіальної оборони області.

24 лютого Росія оголосила війну Україні. Російські війська одночасно перетнули українські кордони з півночі, сходу та з Криму. Вони руйнують міста, вбивають мирне населення, обстрілюють та знищують ключові об'єкти інфраструктури, ракети влучають в житлові будинки українців. В Україні запроваджено воєнний стан та оголошено загальну мобілізацію. Збройні сили України за підтримки всього народу протистоять агресії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-