У центрі Херсона вийшли на акцію протесту проти агресора

У центрі Херсона вийшли на акцію протесту проти агресора

Фото, відео
Укрінформ
Херсонці з державними прапорами вийшли у центр міста на акцію протесту проти агресора.

Про це кореспондентові Укрінформу повідомив один з учасників акції - головний режисер обласного академічного музично-драматичного театру імені Куліша заслужений діяч мистецтв України Сергій Павлюк.

«Чи не страшно мені? Звичайно, страшно, адже я батько п’яти дітей. Проте херсонці мають демонструвати свою позицію», - сказав Павлюк.

За його словами, люди почули про те, що в Херсон має прибути колона нібито з "гуманітаркою" від окупанта та що тут спробують розіграти виставу–«мітинг» під російськими прапорами на підтримку агресора. Тому його однодумці чатували у центрі міста зранку.

Коли на площу Свободи заїхали вантажівки з так званою гуманітаркою і намагалися її роздавати, херсонці «засвистали» такі дії і кількох бажаючих отримати псевдодопомогу, і все припинилося.

Херсонці планують і надалі виходити на акції протесту.

Відео та фото з акції протесту люди викладають у соцмережах.

Як повідомляв Укрінформ, українська влада сформувала 19 фур для забезпечення потреб Херсона та області найнеобхіднішим. Але машини з гуманітарною допомогою до міста не пропускають.

3 березня голова ОДА повідомив, що будинок Херсонської ОДА зайняв ворог. Водночас міський голова Херсона поінформував, що у мерії працює штаб, який займається питаннями життєзабезпечення, над містом – український прапор, усі депутати та чиновники попереджені про відповідальність за держзраду. У Херсоні агресор захопив приміщення ТРК "Громадське мовлення: Херсон" та планує поширювати дезінформацію.

Російські військові встановлюють розтяжки у центрі міста. У Херсоні містяни вмикають гімн України у різних районах міста та вивішують плакати з написом "Російський корабель".

4 березня у Херсонській області відключили мобільні мережі Vodafone та Київстар.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-