На Сумщині поки що немає можливості організувати гуманітарні коридори - голова ОВА

На Сумщині поки що немає можливості організувати гуманітарні коридори - голова ОВА

Укрінформ
У Сумській області наразі немає можливості для евакуації мирного населення через "зелені коридори".

Про це голова Сумської обласної військової адміністрації Дмитро Живицький повідомив у Фейсбуці, передає Укрінформ.

"Над питанням евакуації мирного населення ми працюємо уже тиждень, з першого дня війни. Наразі є дуже високі ризики, що коли ми будемо вивозити організовані групи людей, можуть повторитися трагедії, які були в Грузії, на Луганщині, Донеччині, коли росіяни віроломно розстрілювали мирних мешканців. "Зелених коридорів" для евакуації на даний момент в області немає", - сказав Живицький.

Він зазначив, що сьогодні продовжуються обстріли і цивільних автомобілів, і мирних жителів області.

"Російський ворог божеволіє, не знає, що робити, бо наземна операція захлинулась. Обстрілюються мирні люди, об'єкти критичної інфраструктури, житлові масиви. Це схоже на якусь паніку, агонію. Росія не дотримується жодних норм і правил під час ведення війни", - сказав Живицький.

Він зазначив, що на Сумщині активно працюють, щоб не допустити гуманітарної катастрофи у містах.

"Гуманітарний штаб налагодив роботу - збір допомоги, роботу щодо отримання гуманітарної допомоги, і ми забезпечуємо усім необхідним тих, хто цього потребує. Сьогодні надходить багато допомоги з усього світу. Вся наша команда координує діяльність міжнародної допомоги та допомоги з різних областей України", - повідомив він.

Також Жививцький зазначив, що сьогодні Сумщиною пишаються вся Україна і весь світ, адже Сумщина, Харківщина, Чернігівщина першими прийняли на себе удар ворога і продовжують стримувати просування ворога вглиб країни.

Як повідомлялося, президент РФ Володимир Путін 24 лютого оголосив війну Україні і розпочав масштабне вторгнення. Російські війська обстрілюють та знищують об'єкти інфраструктури, проводять масовані обстріли житлових районів українських міст та селищ із використанням артилерії, реактивних систем залпового вогню та балістичних ракет.

У країні запроваджено воєнний стан і оголошено загальну мобілізацію.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-