У Волновасі та районі у підвалах лишається до тисячі людей

У Волновасі та районі у підвалах лишається до тисячі людей

Укрінформ
На Донеччині у Волновасі та Волноваському районі у підвалах лишається до 1 тисячі мирних людей, обласна влада продовжує людей вивозити власними силами.

Як передає Укрінформ, про це у Фейсбуці повідомляє начальник Донецької обласної військової адміністрації Павло Кириленко у своєму відеозверненні.

«У Волновасі та у Волноваському районі в цілому велика кількість людей ще лишаються у підвалах. Ми точну цифру надамо пізніше. Людей більш як сто тільки по Волновасі, а ще Волноваський район – це плюс мінус це до тисячі осіб зараз лишається. Ліки, медикаменти ми можливими способами доставляємо і продовжуємо людей вивозити власними силами», - сказав очільник області.

За його словами, кількість мирних жителів, які врятовані тільки по Волновасі та Волноваському району, перевищує 800 осіб.

Кириленко нагадав, що наразі навкруги Маріуполя знаходяться російські загарбники, збройні сили дають гідну відсіч, втім ситуація залишається складною. Електропостачання, водопостачання, зв’язок мобільний та взагалі телефонний практично відсутній по всьому місту.

«Сьогодні вночі порушувалися питання та вирішуються на рівні Офісу Президента по масовій доставці продуктів харчування у Волноваху, Маріуполь, формуванню необхідних запасів для того, щоб забезпечити людей, які фактично лишилися в оточенні», - сказав голова ОВА.

Він додав, що підготовка транспорту для доставки продуктів триває з ночі.

24 лютого за вказівкою президента країни-агресора Володимира Путіна Росія розпочала війну із Україною. Російські війська обстрілюють та знищують ключові об'єкти інфраструктури, ракети поцілюють у житлові будинки. В Україні запровадили воєнний стан та оголосили загальну мобілізацію.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-