На Тернопільщині провели в останню путь Героя України Віталія Скакуна

На Тернопільщині провели в останню путь Героя України Віталія Скакуна

Укрінформ
Героя України Віталя Скакуна, який підірвав автомобільний міст у Генічеську разом із собою, поховали у рідному місті Бережани на Тернопільщині.

Про це повідомляє облдержадміністрація у Фейсбуці, передає Укрінформ.

«У Бережанах в останню путь провели Героя України, який ціною свого життя зміг зупинити просування ворожого війська і дав можливість своїм побратимам підготувати гідну оборону. Щоб зупинити просування танкової колони, було прийнято рішення про підрив Генічеського автомобільного мосту. Виконати цю задачу зголосився інженер окремого батальйону матрос Скакун Віталій Володимирович. Міст було заміновано, але відійти звідти він не встиг», - зазначають в ОДА.

Віталій Скакун народився у 1996 року в місті Бережани Тернопільської області. Торік він вступив до лав 35-ї окремої бригади морської піхоти імені контрадмірала Михайла Остроградського, до того працював у школі в Бережанах. У морського піхотинця залишились мама, бабуся і старша сестра.

Як повідомлялося, інженер окремого батальйону матрос Віталій Скакун підірвав разом із собою Генічеський автомобільний міст, щоб зупинити просування танкової колони.

Президент посмертно удостоїв Віталія Скакуна звання Героя України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-