У чергах на перетин західного кордону України перебуває близько 8 тисяч автомобілів

У чергах на перетин західного кордону України перебуває близько 8 тисяч автомобілів

Укрінформ
У чергах на перетині західного кордону України перебуває близько 8 тисяч автомобілів, за останню добу з України виїхало майже 108 тисяч осіб.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє пресслужба МВС у Телеграмі.

"За добу 28 лютого державний кордон України на західній ділянці перетнули майже 108 тисяч осіб та майже 15 тисяч транспортних засобів. Дані показники приблизно на 10% менші за показники 27 лютого. Наразі у чергах перебуває близько 8 тисяч автомобілів", - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що на виїзд з України до ЄС та Молдови прослідувало майже 96 тисяч осіб. Зокрема, кордон до Польщі перетнули майже 61 тисяча людей, решта – до Угорщини, Словаччини, Румунії та Молдови.

В МВС нагадали, що всі пункти пропуску на західному кордоні працюють у цілодобовому режимі. Перевірки та пропускні операції максимально спрощені, мінімізовано перелік документів, які повинні мати з собою люди при виїзді країни. Прикордонники та митники суміжних країн також максимально спростили пропуск на свою територію.

Водночас МВС просить громадян під час перетину кордону дотримуватись правопорядку, черговості та норм моралі, бути організованими, мати витримку і взаємоповагу.

Міністерство внутрішніх справ також закликало українських громадян, що хочуть виїхати, не пропонувати прикордонникам хабарі за позачерговий або незаконний перетин кордону. "Вам відмовляють, повідомляють Нацполіцію України (будете мати проблеми із законом), а потім доставлять до військкомату. Крім того, дії тих, хто намагається «вирішити питання», відволікають охоронців кордону від виконання безпосередніх обов’язків", - наголосили у відомстві.

Як повідомлялося, 24 лютого за вказівкою президента Володимира Путіна Росія розпочала війну із Україною. Російські війська шостий день поспіль обстрілюють та знищують ключові об'єкти інфраструктури, ракети поціляють у житлові будинки. В Україні запровадили воєнний стан та оголошено загальну мобілізацію.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-