У Херсоні чути постріли, вулицями ходять військові РФ

У Херсоні чути постріли, вулицями ходять військові РФ

Укрінформ
Першого дня весни Херсон залишається під контролем України, вночі місто не обстрілювали.

Про це на своїй сторінці у Фейсбуці повідомив мер міста Ігор Колихаєв, передає Укрінформ.

"Перший день весни. Херсон – як і раніше Україна, і це – перша добра новина цього ранку. З ночі мало що змінилося: місто не обстрілювали – і це друге гарне повідомлення", – написав Колихаєв.

Він також додав, що сьогодні завданням номер один залишається контроль за роботою магазинів, аптек тощо. Весь міський функціонал працює у штатному режимі: прибирання, вивіз сміття, транспорт.

Мер також повідомив, що вчора було відкрито рахунки для фінансової підтримки міста, і люди з усього світу почали її надавати. "Але найцінніше у цих переказах – навіть не суми (а вони різні – від 100 грн до кількох десятків тисяч), а написані призначення платежів: "Херсон у серці", "Тримайтеся, рідні", "Російський корабель іди на х... "... Ми вистоємо що завгодно. Тому що це у нас у крові! Залишаємося мудрими – не провокуємо непрошених гостей. Херсоне, обожнюю тебе! Наш прапор – український", – написав Колихаєв.

«Інформація станом на 08:30. В Херсоні, зокрема, у Шуменському мікрорайоні зранку з’явилося багато рашистів. Вони ходять по вулицям, поки нікого не чіпають. Також чутно постріли в районі Епіцентру на ХБК та біля ТЕЦ!», - йдеться у повідомленні Херсонської ОДА.

Херсонців просять залишатися вдома та не наражатися на небезпеку. Не провокувати агресора, адже це дуже небезпечно. Не підходити, не спілкуватися з ними. Бачите - йдіть в інший бік, радять в ОДА.

Як повідомляв Укрінформ, 24 лютого президент РФ Володимир Путін оголосив початок вторгнення в Україну. Російські війська обстрілюють та знищують ключові об'єкти інфраструктури, ракети потрапляють у житлові будинки. В Україні запроваджено військовий стан та оголошено загальну мобілізацію.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-