У Харкові внаслідок обстрілу загинули щонайменше 11 людей

У Харкові внаслідок обстрілу загинули щонайменше 11 людей

Укрінформ
У Харкові внаслідок обстрілу російськими військами з реактивної артилерії загинуло щонайменше 11 людей, десятки жителів зазнали поранень.

Голова Харківської ОВА Олег Синєгубов назвав це воєнним злочином і геноцидом, передає Укрінформ.

"Через обстріли, які досі ведуться і зараз, не можемо навіть залучати вчасно рятувальні служби та ліквідовувати наслідки. Лише на цю хвилину 11 загиблих, десятки поранених", - повідомив Синєгубов.

Він наголосив, що ворог обстрілює цілі житлові райони Харкова, де немає критичної інфраструктури або позицій ЗСУ. Ведуться обстріли у районах Олексіївка, Салтівка, Павлополь.

"Гинуть десятки мирних жителів. Це відбувається вдень, коли люди вийшли до аптек, по продукти, по питну воду. Це злочин. Росія використовує тяжку артилерійську зброю", - підкреслив голова ОВА.

Як повідомляв Укрінформ, у Харкові війська РФ завдали масованих ударів по житлових кварталах. З пораненнями різної тяжкості госпіталізовано 15 військових і 16 цивільних, одна жінка померла.

24 лютого президент РФ Володимир Путін оголосив про початок вторгнення в Україну. Російські війська обстрілюють та знищують ключові об'єкти інфраструктури, ракети влучають у житлові будинки.

В Україні запроваджено воєнний стан та оголошено загальну мобілізацію.

Україна офіційно направила позов проти Російської Федерації до Міжнародного суду ООН у Гаазі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-