На Херсонщині «зеленим коридором» евакуювали жителів двох сіл

На Херсонщині «зеленим коридором» евакуювали жителів двох сіл

Укрінформ
На Херсонщині «зеленим коридором» провели мешканців сіл Веселе та Козацьке, що знаходяться у зоні бойових дій.

Як передає Укрінформ, про це у Фейсбуці повідомив голова Херсонської ОДА Геннадій Лагута.

«Щойно через зелений коридор було евакуйовано жителів Веселого та Козацького до Нової Каховки», - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що в цілому через колони окупантів пройде 6 автобусів із мирними жителями. Перші 30 осіб самостійно прибули пішки до ГЕС, звідти їх перенаправили до Нової Каховки. Частина людей поселилися у родичів та друзів, інші – в гуртожитках закладів профтехосвіти.

Голова ОДА подякував всій команді Новокаховської міської ради та особисто міському голові Володимиру Коваленку і його першому заступнику Олегу Тарабакі, який опікувався цим питанням.

Лагута зазначив, що він, як голова обласного оперативного штабу та голова облдержадміністрації взяв всю відповідальність за життя жителів Веселого та Козацького на себе та підписав відповідне доручення.

Наразі, за його словами, ведуться перемовини щодо евакуації жителів Тягинки, де тривають бойові дії. Зокрема, вирішується питання куди саме будуть вивозити людей - до Херсона чи Берислава.

Як повідомляло агентство, у Херсонській області села біля Каховської ГЕС, яку захопили російські війська, просять допомоги. Жителі селищ Козацьке та Веселе опинились у відрізаному становищі – підвозу ліків, продуктів харчування немає, можливості проведення евакуації немає. На підступах до ГЕС ворожі снайпери та охоронці стріляють у будь-кого, хто наближається, навіть у цивільних, що прямують до домівок чи дач. Наразі Новій Каховці також знаходяться ворожі військові.

Як повідомляв Укрінформ, президент РФ Володимир Путін 24 лютого оголосив війну Україні і розпочав масштабне вторгнення. Російські війська четвертий день обстрілюють і знищують ключові об'єкти інфраструктури, ракети влучають у житлові будинки.

В Україні запровадили воєнний стан та оголосили загальну мобілізацію.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-