Нічні авіаудари «відрізали» Балаклію від тепла, продуктів та ліків

Нічні авіаудари «відрізали» Балаклію від тепла, продуктів та ліків

Укрінформ
На Харківщині нічні авіаудари "відрізали" Балаклію від тепла, продуктів та ліків.

Про це сказав у відеозверненні міський голова Іван Столбовий, передає Укрінформ.

"Вчора місто Балаклія зазнало потужних авіаударів. Є великі пошкодження в житлових будинках, потрапила під авіаудари лікарня, особливо постраждала вулиця Арсенальна", - зазначив мер міста. За його словами, продуктів харчування небагато: "Їх практично немає і не завозяться. Всі магазини вчора ще відкрились, працювали, але після авіаудару сьогодні вони, можливо, працювати не будуть. Не працюють і аптеки, бо нічим торгувати, немає доставки".

"Ми не можемо зв'язатися з Харковом, тому що Ростовська траса перекрита, в сторону Змійова — розбита. Доставити продукти та інше з Харкова неможливо", - додав Столбовий.

За його словами, зараз робиться все можливе, щоб відновити теплопостачання та забезпечити теплом оселі балаклійців: "Є прохання до мешканців за можливості закрити свої вікна всіма підручними засобами, щоб зберігати тепло в будинках". Тримаймося, ми разом!".

"Щодо лікарні, то вона працює, до роботи стали всі медичні працівники. Лікарня забезпечена і ліками, і теплом", - пояснив Столбовий.

У відеозверненні також взяв участь голова Ізюмської РДА Степан Масельський, який зазначив, що місто дуже постраждало.

"На сьогодні нам немає від кого очікувати допомогу, як у 2017 році (після вибухів на військовому арсеналі у Балаклеї). Тому сьогодні ми повинні разом об'єднатися і зробити все належне для людей", - зазначив Масельський.

Він попередив, що пересуватися трасою "Балаклія — Волохів Яр" небезпечно: "За останні дві доби обстріляно три автомобілі, і, на превеликий жаль, є жертви".

Як повідомляв Укрінформ, 23 березня 2017 року через вибухи боєприпасів на арсеналі у Балаклеї постраждало понад 300 житлових будинків, населення евакуйовано до Харкова та інших районів області. Протягом кілька років місто відновлене.

24 лютого глава країни-агресора Володимир Путін оголосив про початок спеціальної військової операції на Донбасі.

На всій території України запроваджено воєнний стан. Глава Української держави Володимир Зеленський підписав указ про загальну мобілізацію.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-