На Чернігівщині ворог використовує цивільних як «живий щит» та розміщує техніку поряд з будинками

На Чернігівщині ворог використовує цивільних як «живий щит» та розміщує техніку поряд з будинками

Фото
Укрінформ
На Чернігівщині російські військові почали ставити цивільних в колони серед своєї військової техніки, а саму техніку розміщувати поряд з будинками.

Про це повідомляє у Фейсбуці пресслужба Регіонального управління Сил ТрО “Північ” Збройних сил України, передає Укрінформ.

"Російські окупанти почали використовувати цивільне населення у якості живого щита. У Михайло-Коцюбинському ворог забрав одяг у місцевих жителів та переодягнувся у цивільне. Містян ставлять у свої колони разом із технікою як прикриття. У Осняках виганяють цивільних мешканців із домівок, розміщують техніку у дворах та городах", - йдеться у повідомленні.

Інформують також, що у Сиберіжі на своїх блокпостах загарбники виганяють власників авто з машин і забирають транспортні засоби.

Відтак бійці тероборони просять людей не виходити з будинків, за можливості чинити опір, не надавати допомогу ворогам.

Зазначимо, що відповідно до ст. 8 Римського статуту Міжнародного кримінального суду використання "живих щитів" є окремим різновидом воєнних злочинів. Заборона ховатися за спинами цивільних закріплена у ст. 28 ІV Женевської конвенції, ст. 51 Додаткового протоколу до Женевських конвенцій та нормі 97 звичаєвого міжнародного гуманітарного права.

Як передає Укрінформ, в Україні п’яту добу триває війна - 24 лютого президент країни-агресора Володимир Путін оголосив про початок вторгнення в Україну. Запроваджено воєнний стан. Глава Української держави Володимир Зеленський підписав указ про загальну мобілізацію.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-