У Харківській області продовжили комендантську годину

У Харківській області продовжили комендантську годину

Укрінформ
З 26 лютого у Харківській області продовжено комендантську годину.

Це кореспондентові Укрінформу підтвердили у пресслужбі Харківської ОДА.

"З 26 лютого комендантська година у Харківській області, включаючи Харків, розпочинатиметься із 18:00 і триватиме до 06:00", - зазначили у пресслужбі.

Раніше комендантська година у Харкові й області діяла з 22:00 до 6:00.

В ОДА пояснили, що під час комендантської години із міркувань безпеки заборонено пересування цивільних громадян, в тому числі на автомобілях. "Фіксуємо диверсійні групи. Маємо посилювати заходи безпеки. Просимо ставитися з розумінням", - заявили в обладміністрації.

У пресслужбі ГУ ДСНС в Харківській області уточнили, що можливі диверсії в укриттях.

"Наразі в Харкові спостерігаються випадки, коли до бомбосховищ та тимчасових укриттів заходять особи, котрі представляються співробітниками ДСНС нібито для перевірки цих споруд. Але всі бомбосховища, тимчасові укриття, захисні споруди, підвали, паркінги та станції метрополітену цілодобово відкриті для забезпечення безпеки цивільного населення від ураження ворожої авіації і артилерії. Ніяких перевірок ДСНС України не здійснює. Про всі подібні випадки слід негайно повідомляти до правоохоронних органів або до Служби порятунку за номерами 101, 102 та 112", - зазначили у пресслужбі.

Тим, хто спускається в метрополітен з метою укриття, треба мати при собі документи, що посвідчують особу.

Як повідомляв Укрінформ, 24 лютого президент РФ Володимир Путін оголосив війну Україні й розпочав масштабне вторгнення. По ряду українських міст завдано ракетних ударів, атаковано військові об'єкти Збройних сил України.

В Україні запроваджено воєнний стан. Президент Володимир Зеленський оголосив загальну мобілізацію.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-