Закарпаття прийняло вже понад 10 тисяч біженців, готові прийняти до 50 тисяч

Закарпаття прийняло вже понад 10 тисяч біженців, готові прийняти до 50 тисяч

Укрінформ
Закарпаття з початку війни уже прийняло понад 10 тисяч біженців та переселенців, область готова прийняти до 50 тисяч.

Про це кореспонденту Укрінформу повідомили в пресслужбі Закарпатської ОДА.

Зазначається, що наразі в області функціонують гуманітарні штаби для надання допомоги евакуйованим особам. Також діє розгалужена мережа кол-центрів, обласний районний та в кожній громаді, спеціалісти приймають заявки цілодобово.

Як повідомили в Закарпатській ОДА, область готова прийняти 50 тисяч біженців та 700 дітей, котрі належать до вразливих категорій населення.

Наразі людей селять у приватному секторі та об'єктах переважно освітньої інфраструктури. Знайти місце в готелях та санаторіях наразі дуже важко, заселятися почали 24 лютого після перших ракетних ударів по містах України.

Окрім того, в області підготовлений автобусний парк, що забезпечує безперебійні перевезення. В громадах облаштовують приміщення для внутрішньо переміщених осіб. Ресторани та інші заклади громадського харчування по всій Закарпатській області один за одним висловлюють готовність безкоштовно годувати вимушено переміщених осіб.

В ОДА додали, що сусідні країни Угорщина та Словаччина долучилася до гуманітарної допомогти області для внутрішньо переселених осіб. З усіх питань стосовно гуманітарної допомоги із-за кордону можна звертатися на «гарячу лінію». Тел. +380312617721, моб. тел: +380666260816, електронна пошта: uzez@carpathia.gov.ua.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-