На Херсонщині активні бойові дії ведуться у двох районах - ОДА

На Херсонщині активні бойові дії ведуться у двох районах - ОДА

Укрінформ
Херсонщина продовжує давати відсіч ворогу, активні бойові дії ведуться поблизу населених пунктів Козацьке-Веселе Каховського району та у Херсонському районі, у медзакладах 100 військових поранених, 8 померли.

Як передає Укрінформ, про це у Фейсбуці повідомив голова Херсонсьої ОДА Геннадій Лагута.

«Херсонщина продовжує давати відсіч ворогу. Обласний оперативний штаб працює в посиленому режимі. Медичні заклади: 100 військових поранених. На жаль, 8 померли», - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що наразі у Каховському районі ведуться бойові дії в районі Козацьке-Веселе. Великі переміщення військової техніки. Всі системи забезпечення працюють. Перебоїв з подачею води, електрики, газу немає. Відкриті магазини, аптеки, лікарні.

У Херсонському районі знеструмлено вже другу добу Східний мікрорайон. Через знищення підстанції відсутня можливість відновлення інженерних мереж. В селищі Антонівка відсутнє газо- та електропостачання. Можливість відновлення поки відсутня що через активні бойові дії. Всі повідомлення про водопостачання по годинам є фейковими. По місту Херсону частково працюють аптеки та продовольчі магазини. Лікарні працюють.

Стрілянина та активні бойові дії відсутні у Генічеському районі. У Новотроїцькому та прилеглих населених пунктах відсутні електро- та водопостачання. В самому Генічеську відновлено роботу електромереж. Всі системи забезпечення працюють. Біля с. Софіївка підірвано опору, с. Чумацький Шлях, Катеринівка та деякі інші населені пункти без світла.

У Скадовському районі стрілянини та активних бойових дій немає. Всі системи забезпечення працюють. Інформації щодо пошкоджень на мережах немає.

У Бериславському районі стрілянина та активні бойові дії також відсутні. Всі системи забезпечення працюють. Працюють аптеки, продуктові магазини, лікарні та інші важливі структури. Відновлено подачу електроенергії до багатьох сіл.

Всі відповідальні служби, зокрема, ГУ ДСНС переведено в режим підвищеної готовності. Працюють позмінно. Всі районні управління функціонують в такому ж режимі. Тримають постійний зв’язок з медичною службою. Всі пожежі ліквідуються оперативно. Відсутня можливість виїзду на пожежа в результаті обстрілів. Палива вистачає. Планується встановлення додаткового генератора у міській лікарні Лучанського у Херсоні.

Як повідомляв Укрінформ, президент РФ Володимир Путін 24 лютого оголосив війну Україні і розпочав масштабне вторгнення. На низку українських міст було скоєно ракетні удари, атаковано військові об’єкти Збройних сил України.

В Україні запровадили воєнний стан та оголосили загальну мобілізацію.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-