Професор з Тернополя вдруге став добровольцем російсько-української війни

Професор з Тернополя вдруге став добровольцем російсько-української війни

Укрінформ
Професор Західноукраїнського національного університету, доброволець російсько-української війни у 2015 році Микола Лазарович вдруге добровільно готується піти на захист України.

Про це він написав на своїй сторінці у Фейсбуці.

"Тільки що з військкомату. Радий, що на цей раз мені вдалося піти захищати Україну з першого разу. Повістка на війну – 28 лютого 2022 року. Ми переможемо! Слава Україні!», - написав Лазарович.

У телефонній розмові з кореспондентом агентства Лазарович зазначив, що нині вороги зрозуміли – це їх останній шанс заграбастати нашу Батьківщину.

«Московія – споконвічний ворог, котрий завдав Україні впродовж століть багатомільйонних жертв. Заперечуючи права українського народу на власну ідентичність, власну державу, власну церкву, вона готова і тепер нас знищити, якщо ми не погодимося на роль її жертви. У московитів зараз останній шанс закабалити Україну, так і для нас, мабуть, останній шанс остаточно порвати з Московією і увійти до кола цивілізованих держав», - сказав професор-доброволець.

На його переконання, російські нацисти своє віроломство та зневагу до інших народів і їхніх держав повсякчас вуалюють словесами про «дружбу», «братерство», «добросусідство» та відвертою брехнею.

«Нам немає куди відступати. Не ми прийшли на чужу землю, а до нас приперлася московітська вояччина. Тому ми будемо захищати кожен клаптик нашої землі – від села Рання Зоря на Луганщині до міста. Чоп на Закарпатті, від села Грем’яч на Чернігівщині до мису Сарич у Криму. Переконаний, ми переможемо, бо захищаємо своє. Вони – злодії, бо хочуть чужого. Тому наша відповідь їм – смерть окупантам!», - сказав співбесідник кореспонденту агентства.

Микола Лазарович - український історик, політолог, громадський діяч, доктор політичних наук, професор Західноукраїнського національного університету, заслужений працівник освіти України, доброволець російсько-української війни, учасник бойових дій, член Експертної ради при Міністерстві у справах ветеранів. Автор низки книг та понад 570 наукових і навчально-методичних праць, монографій, видань підручників і навчальних посібників з економічної історії, історії України та політичного менеджменту. Нагороджений відзнакою Президента України «За участь в антитерористичній операції», відзнака головнокомандувача Збройних сил України «Учасник АТО».

Фото: Фейсбук-сторінка Миколи Лазаровича

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-