На Харківщині, Полтавщині та Вінниччині вводять комендантську годину

На Харківщині, Полтавщині та Вінниччині вводять комендантську годину

Укрінформ
На Харківщині, Полтавщині та Вінниччині вводять комендантську годину.

Про це повідомили голова Харківської ОДА Олег Синєгубов і т.в.о. голови Полтавської ОДА Дмитро Лунін, передає Укрінформ.

"У зв‘язку із російським вторгненням на Харківщині запроваджується комендантська година із 22.00. до 06.00. Жителям Харківщини заборонено в цей час перебувати на вулицях та в інших громадських місцях без спеціально виданих перепусток чи посвідчень особи", - йдеться на сторінці у Фейсбуці Харківської ОДА.

Зазначається, що громадяни в разі небезпеки безперешкодно можуть прямувати до бомбосховищ і в комендантську годину, проте потрібно при собі мати посвідчення особи.

Очільник Полтавщини також зауважив, що в цей час заборонено перебувати на вулиці та в інших громадських місцях без спеціально виданих перепусток і посвідчень. Їх матимуть виключно працівники підприємств, установ і організацій, що забезпечують життєдіяльність області. Отримання перепусток координують райдержадміністрації. У разі небезпеки громадяни з паспортом безперешкодно можуть прямувати до бомбосховищ.

Окрім того, комендантську годину запровадили з 22:00 до 7:00 у Вінницькій області. Про це у Фейсбуці повідомив голова Вінницької ОДА Сергій Борзов, передає Укрінформ.

"Це вимушений крок, але в нинішніх умовах військової агресії та воєнного стану, необхідний задля безпеки вінничан. Тому прошу усіх: вчасно повертатися додому. За крайньої потреби для пересування містом під час комендантської години, зокрема працівникам підприємств критичної інфраструктури, обов’язково потрібно мати при собі документи, що посвідчують особу", - зазначив посадовець.

Як повідомляв Укрінформ, аналогічні заходи запроваджено в Києві, Миколаєві, Запоріжжі, на Дніпропетровщині, Черкащині та Чернігівщині.

Глава країни-агресора Володимир Путін оголосив про початок спеціальної військової операції на Донбасі. Близько 4 ранку 24 лютого Росія завдала ударів по Україні та розпочала війну.

На всій території України запроваджено воєнний стан.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-