Скажіть Путіну, щоб забрав свої танки: донька загиблого Героя написала листа Єлизаветі II

Скажіть Путіну, щоб забрав свої танки: донька загиблого Героя написала листа Єлизаветі II

Фото
Укрінформ
Десятирічна донька прикордонника Андрія Матвієнка, який загинув, рятуючи поранених побратимів під Савур-Могилою, написала листа королеві Великої Британії Єлизаветі ІІ з проханням змусити Путіна забрати свої танки і солдат з України.

Про це повідомляє у Фейсбуці пресслужба Кропивницької міської ради, передає Укрінформ. 

"Ваша Величносте! Я, Саша Матвієнко, з українського міста Кропивницького. Мені 10 років, 7 з яких я живу без тата. Він був військовим, його вбили на війні на Донбасі. Мені дуже сумно, що ми тепер тільки вдвох із мамою. Зараз Росія знову лякає мою країну великою війною, а війна — це коли гинуть тата і багато, багато мирних людей. Я Вас дуже прошу, скажіть Путіну, щоб він забрав свої танки і своїх солдат від нашої землі", - написала дівчинка монархині.

Листа Саша писала разом з мамою Іриною, з перекладом допомогла Сашина репетиторка з англійської мови. Ірина Матвієнко висловила сподівання, що королева, прочитавши послання, "перейметься нашим болем й долею України і зробить бодай спробу вплинути на нашого північного сусіда і стримати його агресію".

У міськраді нагадали, що у 2015 р. фото трирічної Саші, яка отримала замість загиблого тата орден "За мужність", облетіло усі українські і світові ЗМІ.

Фото: Кропивницька міська рада, ФБ

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-