Громада Запорізької області поділилася досвідом створення пожежної охорони - U-LEAD

Громада Запорізької області поділилася досвідом створення пожежної охорони - U-LEAD

Фото
Укрінформ
У Запорізькій області Комиш-Зорянська громада за підтримки Програми "U-LEAD з Європою" створила власну пожежну охорону та самостійно бореться з пожежами.

Про це Укрінформу повідомили у "U-LEAD з Європою".

До створення пожежної охорони долучився також Фонд міжнародної солідарності Республіки Польща.

Наразі команді добровольців вдалося загасити майже 40 серйозних займань та налагодити співпрацю з місцевим управлінням ДСНС, розповів голова громади та член пожежної охорони Ігор Гнатуша.

За його словами, потреба у створенні добровільної охорони виникла в рамках втілення реформи децентралізації, оскільки громада залишилася без пожежної частини. Створити її в форматі комунального підприємства було неможливо через брак коштів.

Гнатуша повідомив що громада взяла участь у конкурсі U-LEAD та Фонду міжнародної солідарності Республіки Польща щодо створення місцевої пожежної охорони за ініціативою «Вдосконалення системи цивільного захисту в об'єднаних територіальних громадах».

Зазначається, що вогнеборці-добровольці пройшли спецпідготовку в центрах пожежної охорони України та Польщі. Також Гнатуша додав, що офіційно створення пожежної охорони депутати сільради погодили наприкінці 2017 року.

«Ми постійно вчимося, адже ніхто з нас не є професійним пожежником. Попри це, за нашими плечима — три сезони роботи. За цей час ми встигли загасити приблизно 40 серйозних пожеж. Ми розуміємо: якщо вчасно не приїхати і не докласти вдосталь зусиль, вогонь знищить рослини, живність, будинки», — зазначив голова громади.

Читайте також: Доходи громад Черкащини торік зросли на 18%

Нині добровольці мають дві пожежні автівки, базу в селищі Комиш-Зоря та сучасне спорядження, передане представниками Польщі як однієї з країн-донорів програми «U-LEAD з Європою». У найближчих планах громади є придбання третього автомобіля та закладення у майбутній бюджет коштів для матеріальної мотивації добровольців.

«Це стало можливим завдяки U-LEAD. Наш приклад яскраво демонструє, як можна вирішити проблему, коли в тебе є ґрунтовна та покрокова допомога. Тут йдеться не просто про гроші, а про навчання і консультації, відповіді на купу запитань і юридичний супровід», — додав Гнатуша.

Він висловив подяку U-LEAD за вчасно підставлене плече допомоги.

Як повідомлялося, Програма для України з розширення прав і можливостей на місцевому рівні, підзвітності та розвитку «U-LEAD з Європою» спільно фінансується ЄС та його державами-членами - Німеччиною, Польщею, Швецією, Данією, Естонією та Словенією - для підтримки України на її шляху до зміцнення місцевого самоврядування. U-LEAD сприяє прозорому, підзвітному та багаторівневому управлінню в Україні, яке відповідає потребам громадян та розширює можливості громад.

Фото: U-LEAD з Європою» 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-