Додаткові пости та мобільні групи: на Хмельницькій АЕС посилили охорону

Додаткові пости та мобільні групи: на Хмельницькій АЕС посилили охорону

Укрінформ
На Хмельницькій атомній електростанції (АЕС) через загострення військово-політичної ситуації в державі посилили охорону.

Як передає Укрінформ, про це Хмельницька АЕС повідомляє у Фейсбуці.

«У зв’язку із загостренням військово-політичної ситуації в Україні з посиленням гібридних атак проти держави, зокрема щодо об’єктів критичної інфраструктури, на Хмельницькій АЕС посилено охорону проммайданчика та важливих зовнішніх об’єктів. Зокрема, збільшено кількість відповідних обходів, ретельніше проводиться ідентифікація осіб та перевірка особистих речей під час пропускного режиму», - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що на атомній електростанції створили мобільну групу, яка миттєво реагуватиме на виклик вартового щодо підозрілих осіб на території об’єктів.

За словами в. о. начальника загону відомчої воєнізованої охорони (ЗВВО) Олександра Чумака, для потреб охорони об’єкту придбали два нові автомобілі Reno Duster, що призначені для мобільних груп швидкого реагування та охорони водойми-охолоджувача. Команда ЗВВО з охорони технічної водойми ХАЕС здійснює патрулювання акваторії та дамби із залученням автомобільного та судноплавного транспорту.

Читайте також: Об’єкти критичної інфраструктури беруть під посилену охорону

Окрім того, на Хмельницькій АЕС встановили додаткові пости охорони. Для надійного захисту зовнішніх об’єктів атомної електростанції здійснюється постійний моніторинг територій, що знаходяться під охороною та проводять аналіз виявлених недоліків. За результатами перевірок розробляються та впроваджуються додаткові заходи, спрямовані на вдосконалення ефективності захисту зовнішніх об’єктів ХАЕС.

Як повідомляв Укрінформ, військовослужбовці Національної гвардії взяли під посилену охорону Дністровську гідроакумулюючу електростанцію та Каховську гідроелектростанцію.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-