На лінії розмежування Донеччини 15 населених пунктів - без світла через обстріли окупантів

На лінії розмежування Донеччини 15 населених пунктів - без світла через обстріли окупантів

Укрінформ
На лінії розмежування на Донеччині через обстріли окупантів повністю знеструмлені 15 населених пунктів, ще один – частково.

Як передає кореспондент Укрінформу, про це на брифінгу у Краматорську повідомив керівник Донецької обласної військово-цивільної адміністрації Павло Кириленко.

«Внаслідок обстрілів російських окупаційних військ суттєво постраждала інфраструктура. Наразі знеструмлено 15 населених пунктів на лінії розмежування і частково селище міського типу Верхнєторецьке», - сказав очільник області.

Він додав, що заявки на проведення ремонтних робіт подані по всіх об’єктах до штабу ООС, СЦКК, Групи Цивільно-військового співробітництва (СІМІК).

«Наразі дозволи від військових на проведення ремонтних робіт не отримано. Ми розуміємо безпекову складову. Отримання дозволів може відбуватися при гарантуванні безпеки в першу чергу ремонтним бригадам. Після їх отримання роботу розпочнуть», - пояснив Кириленко.

Читайте також: Росіяни влаштували провокацію, обстрілявши Донецьк із «Града» - Центр стратегічних комунікацій

Він також нагадав, що вчора, 21 лютого, були пошкоджені газопроводи у селищі Новолуганське і без газопостачання залишилося 200 абонентів. Ремонтні роботи планується провести сьогодні, 22 лютого. Також без газопостачання наразі і селище Новогнатівка Волноваського району, де є 27 абонентів. Для проведення відновлювальних робіт потрібно узгодження з ЗСУ та розмінування, уточнив Кириленко.

Як повідомлялося, на сході України за останні 6 діб було зафіксовано 166 обстрілів з боку російських окупантів по цивільних об’єктах на Донеччині та Луганщині.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-