За шість діб окупанти 166 разів обстріляли цивільні об'єкти на сході України

За шість діб окупанти 166 разів обстріляли цивільні об'єкти на сході України

Укрінформ
На сході України за останні 6 діб було зафіксовано 166 обстрілів з боку російських окупантів по цивільних об’єктах на Донеччині та Луганщині.

Як передає кореспондент Укрінформу, про це на брифінгу повідомив начальник групи Об'єднаного центру цивільно-військового співробітництва штабу Об'єднаних сил Віктор Лисюк.

«Загалом за останні 6 діб було зафіксовано 166 обстрілів по цивільних об’єктах населених пунктів Донецької та Луганської областей. Внаслідок чого пошкоджено 63 цивільних будинки, зазнали руйнувань 4 заклади освіти, пошкоджені 2 автомобілі, пошкоджено 12 об’єктів цивільної інфраструктури, один релігійний об’єкт, один магазин», - сказав Лисюк.

Читайте також: Гаубиці, танки та БТРи: в ОРДЛО зафіксували ще 134 одиниці російської військової техніки

Він нагадав, що за цей час загинула одна цивільна особа, було поранено двох мирних мешканців та отримали контузію троє цивільних.

Лисюк ще раз підкреслив, що російсько-окупаційні війська на підконтрольній Україні території продовжують здійснювати обстріли об’єктів цивільної інфраструктури, що є грубим порушенням норм міжнародного гуманітарного права.

«Лише за період з 9 по 12 годину отримано інформацію про 14 обстрілів російсько-окупаційними військами по населених пунктах Щастя, Лобачеве, Трьохізбенка, Південне, Зайцеве, Новолуганське, Нью-Йорк, Красногорівка, Водяне, Мар’їнка, Верхнєторецьке, Гранітне», - констатував начальник групи Об'єднаного центру цивільно-військового співробітництва штабу Об'єднаних сил.

Читайте також: Резніков – військовим: Те, що ви знали вісім років, тепер побачив весь світ

Він зазначив, що під час обстрілів пошкоджень зазнали 14 житлових будинків в населених пунктах Щастя, Гранітне, Трьохізбинка, повністю зруйновано один житловий будинок в населеному пункті Новогнатівка. Також знищено пішохідний міст між населеними пунктами Гранітне та Старомар’їнка та пошкоджено два авто в населеному пункті Трьохізбенка.

За словами Лисюка, поранень та загибелі серед цивільного населення не зафіксовано, але інформація постійно уточнюється.

Українські військові допомагають мирним жителям усувати наслідки потужних обстрілів російсько-окупаційних військ. Об’єднані сили продовжують забезпечувати постійний доступ гуманітарним організаціям в район проведення Операції Об’єднаних сил, які надають матеріальну, психологічну, юридичну та патронатну допомогу різним верствам населення.

Лисюк запевнив, що спостережною групою СЦКК проводиться верифікація наслідків обстрілів, у ході яких встановлюються факти порушень припинення вогню. Матеріали фотофіксації уже по 14 випадках надіслані разом із нотою комісії Спостережної моніторингової місії ОБСЄ в Україні.

Як повідомлялося, за поточну добу (22 лютого, станом на 12.00) збройні сили Російської Федерації 17 разів порушили режим припинення вогню. Втрат серед військовослужбовців Об’єднаних сил немає.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-