Попит на оренду житла у Львові зріс на 30%  - рієлтор

Попит на оренду житла у Львові зріс на 30% - рієлтор

Укрінформ
Попит на оренду житла у Львові зріс на 20-30%, великого ажіотажу та масового переселення наразі не спостерігається.

Про це в коментарі кореспонденту Укрінформу повідомила рієлтор Вікторія Холстиніна.

«Ринок нерухомості у Львові у зв’язку із загрозою можливої війни дещо змінився, але я б не сказала, що суттєво. Зріс попит на оренду 1-2-кімнатних квартир, але поки це зростання в межах 20 -30%, тобто як такого ажіотажу ми не спостерігаємо. Є люди з Харкова, Запоріжжя, Києва, Маріуполя, які хочуть перебути в нашому місті певний час і знімають житло на 1-2 місяці», - розповіла Холстиніна.

За її словами, попит на оренду активізувався два тижні тому, проте ціни зросли не суттєво на 5-7%. Відтак, ціна оренди однокімнатної квартири в новобудові з ремонтом та меблями стартує від 350 до 550 доларів за місяць, двокімнатні - від 550 до 750 доларів. На сьогодні ринок житла у Львові має багато пропозицій і зможе покрити потреби переселенців.

«Ціна залежить від району та облаштування житла. Мешканці, які приїжджають зі східних та південних областей, а це в основному айтішники і підприємці, все ж надають перевагу квартирам в новобудовах, ніж у «вторинці». Були запити на орендну будинків за містом, переважно це звертаються великі сім’ї, які мають маленьких дітей або батьків похилого віку», - додала рієлтор.

Читайте також: Їдуть жителі мільйонників: в Ужгороді зросли ціни на оренду житла

Холстиніна зазначає, що на ринку купівлі житла суттєвих змін не відбулось, навіть можна сказати, що він зменшився, оскільки люди бояться зараз купувати житло і, разом з тим, інвестори теж поки не поспішають вкладати кошти в будівництво.

«Забудовники підняли ціни за квадратний метр ще в січні. Непрогнозована економічна та політична ситуація змусила будівельні фірми додати певний відсоток до вартості, щоб не опинитися в мінусах. Але експерти з нерухомості переконані, що навіть якщо ситуація в Україні стабілізується, ціна за метр квадратний в новобудовах вже не зменшиться», - резюмувала Холстиніна.

Як повідомляв Укрінформ, до Львова тимчасово переїхало понад півтора десятка дипустанов та понад сто дипломатів різних країн через загрозу повномасштабних військових дій.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-