У центрі Львова обвалилася сходова клітка житлового будинку XV століття

У центрі Львова обвалилася сходова клітка житлового будинку XV століття

Фото
Укрінформ
У житловому будинку XV ст. біля площі Ринок у Львові обвалилась сходова клітка, постраждалих немає, мешканці відмовилися від відселення.

Про це повідомляє пресслужба Львівської міської ради, передає Укрінформ.

«Будинок, у якому стався обвал, – це триповерховий, багатоквартирний житловий будинок, пам’ятка архітектури місцевого значення XV cт. Мешканці будинку відмовилися відселятися і залишаються проживати у своїх квартирах. У будинку до моменту відновлення сходової клітки буде встановлено тимчасові сходи», - зазначила заступниця міського голови з питань житлово-комунального господарства Ірина Маруняк.

За її словами, сьогодні зранку у цей будинок виїхала проєктна організація, яка дасть пропозиції яким чином швидко і якісно відновити сходи. Найближчим часом відбудеться засідання міської комісії ТЕБ і НС, на якій будемо розглядати це питання і виділення коштів з резервного фонду для проведення аварійно-ремонтних робіт. Також на місці працюють бригади ДСНС і ПАТ «Львівгаз».

«Вчора газ відключили, бо був запах. Зранку газовики мають перевірити де може бути пошкодження, ліквідувати його і відновити газопостачання. Водопостачання та електропостачання подається», - додала Маруняк.

Як повідомляло ГУ ДСНС у Львівській області, вчора, 20 лютого, о 13:20 до Служби порятунку "101" надійшло повідомлення про обвал сходової клітки в триповерховому житловому будинку на вул. Ставропігійська, 5. По прибуттю рятувальників до місця виклику з’ясувалося, що стався обвал сходової клітки з 3-го по 2-ий поверх. Внаслідок чого мешканці будинку не могли вийти зі своїх квартир. Рятувальники здійснили розбір конструкцій сходової, що обвалилась, для забезпечення доступу на другий поверх.

Читайте також: Продовжить літати до Львова: Austrian Airlines призупиняє рейси до двох міст

Триповерхова кам'яниця - це пам’ятка архітектури XV ст., яка була реставрована у ХІХ ст. Від 2008-го її використовують як житловий будинок на вісім квартир, люди проживають на другому і третьому поверхах, а на першому знаходяться кафе, вони не зазнали руйнувань.

 Фото: Головне управління ДСНС України у Львівській області

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-