У Запоріжжі вшанували пам'ять героїв Небесної Сотні

У Запоріжжі вшанували пам'ять героїв Небесної Сотні

Фото
Укрінформ
У Запоріжжі на Майдані Героїв кілька десятків мешканців міста зібрались, аби вшанувати пам'ять Героїв Небесної Сотні.

Люди запалили лампадки, поклали квіти до пам'ятника Героїв Революції Гідності, заспівали гімн та вшанували хвилиною мовчання загиблих на Майдані, передає кореспондент Укрінформу.

«Сьогодні дуже важливий день в сучасній історії нашої України. Фактично з перших 48 загиблих 20 лютого 2014 року і розпочалась сучасна історія України. Потім були ще загиблі... Сьогодні ми маємо Небесну Сотню, а до неї долучились тисячі загиблих у російсько-українській війні наших хлопців та дівчат. 20 лютого 2014 року почалось народження і відродження нашої нації, яке триває і нині. Ми впевнені, що наша країна існуватиме віки», - сказав ветеран АТО, учасник мітингу Михайло Пирог.

Акція пам'яті героїв Небесної Сотні в Запоріжжі / Фото: Дмитро Смольєнко, Укрінформ

Пенсіонерка, член ГО «Просвіта» Валентина Рожкова щороку приходить на запорізький Майдан. Жінка завжди читає вірші, малює плакати. «Пам'ятаймо! Герої не вмирають, вони вічно живі», - зазначається на плакаті, з яким вона прийшла сьогодні.

«Я - жінка, мати, бабуся. Переживаю за наших захисників. А ці герої не вмерли, вони живі в серці кожного», - сказала учасниця мітингу.

У Запоріжжі вшанували пам'ять героїв Небесної Сотні / Фото: Ольга Звонарьова, Укрінформ

Захід проходив у форматі відкритого мікрофону. На початку мітингу усі присутні заспівали гімн України, вшанували хвилиною мовчання загиблих на Майдані, заявивши, що пам'ять - це теж зброя.

Читайте також: У Києві засяяли Промені гідності на честь Небесної Сотні

Організаторами заходу є Запорізький осередок ВГО «Сокіл», «Демократична сокира», «Національний корпус».

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-