У Харкові охочих учили навичок оборони

У Харкові охочих учили навичок оборони

Фото
Укрінформ
У Харкові в межах кампанії «Не панікуй! Готуйся!» активісти навчали громадян навичок оборони - від домедичної допомоги до поводження зі зброєю.

Навчання відбулися з ініціативи обласного громадського "Штабу оборони" та харківського осередку "Нацкорпусу" за участю інструкторів- ветеранів АТО і представників спецпідрозділів поліції на навчальній базі МВС у центральній частини міста, повідомляє кореспондент Укрінформа.

У Харкові охочих учили навичок оборони / Фото: В’ячеслав Мадієвський, Укрінформ

«Кампанію розроблено з метою запобігти панічних настроїв у суспільстві. Саме ми, громадські організації, поряд з державними службами повинні роз'яснювати населенню, які дії треба робити у разі нападу з боку країни-агресора... Під час небезпеки громадяни повинні розуміти, куди йти, до кого звертатися, як допомогти себе та іншим», - зазначив голова громадської організації «Ветеранське братерство» Данило Положухно.

Читайте також: У Києві відбувся черговий вишкіл з тероборони

За його словами, інструктори організували для навчання 10 локацій. Громадяни - а багато з них прийшли з дітьми - навчалися поводитися з озброєнням та вибуховими предметами, правил домедичної допомоги, вчилися «читати» карти, збірати "тривожний" рюкзак.

У заході, стало відомо, взяли участь понад 800 людей, включаючи активістів 80-х громадських патриотичних організацій міста та області.

Як повідомляв Укрінформ, 18 лютого позачергова сесія Харківської міської ради 8 скликання затвердила програму тероборони міста з фінансуванням у 62,2 млн грн.

29 січня у Харкові на базі 113 бригади територіальної оборони відбулися навчання резервістів тероборони за контрактом.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-