У Києві відбувся черговий вишкіл з тероборони

У Києві відбувся черговий вишкіл з тероборони

Укрінформ
У Києві відбувся вишкіл з територіальної оборони для представників християнської спільноти та усіх бажаючих.

Як повідомляє кореспондент Укрінформу, навчання на території заводу "АТЕК" відбулись у межах безпекової кампанії "Не панікуй! Готуйся!", ініційованої Громадським штабом оборони та "Національним корпусом".

Підготовку проходили приблизно пів сотні осіб.

«Для того, щоб ми могли протистояти ворогу, мусимо готуватися. Саме тому наші хлопці, друзі з "Азова", "Національного норпусу", люди з реальним бойовим досвідом сьогодні проведуть вишкіл для усіх охочих», – сказав співорганізатор Марат Сайфулін.

Він додав, що до заходу долучилися представники партії «Братство», православні, католики, протестанти, а також ті, хто відгукнувся на пост у соціальних мережах. Серед учасників були представники різних вікових груп.

На початку навчань інструктори розповіли про базові аспекти техніки безпеки. Відбулися заняття з тактики дій малих груп піхоти, відпрацювання навичок поводження та володіння зброєю, прийомів і правил стрільби. Крім того, була експозиція з макетами зброї та амуніції.

Охочі вчилися збирати та розбирати автомат Калашникова під наглядом інструкторів.

Задля безпеки учасників у навчаннях використовували переважно муляжі зброї, але справжні автомати також застосовували, проте без патронів.

Читайте також: Вік бійців тероборони хочуть підняти до 70 років

Серед учасників вишколу були, зокрема, 11 представників церкви «Новий час» із Коростеня.

«Ми взяли участь у вишколі, бо є патріотами своєї країни і розуміємо, що при нападі ворога на нашу територію маємо захищатися... Після сьогоднішніх навчань ми набули певних тактичних навичок, які надалі можуть знадобитися і допомогти у боротьбі проти ворога, а також убезпечити наші життя», - зазначив учасник вишколу Ігор.

Такі вишколи планують проводити кожної суботи на території заводу "Атек", що на проспекті Перемоги, 83.

Як повідомлялося, кампанія "Не панікуй! Готуйся!" є ініціативою Національного корпусу та Громадського штабу оборони. Вона має на меті підготовку цивільного населення України до можливого нового етапу російської агресії.

За інформацією організаторів, перший відкритий вишкіл для цивільного населення, який відбувся 30 січня 2022 року на території заводу «Атек», відвідали понад 300 осіб.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-