Після ДТП поліція виявила спробу знищити сліди з авто кортежу Ярославського

Після ДТП поліція виявила спробу знищити сліди з авто кортежу Ярославського

Фото
Укрінформ
Експерти та слідчі поліції у рамках розслідування смертельної ДТП у Харківській області оглянули автомобілі із кортежу бізнесмена Олександра Ярославського і зафіксували спробу знищити на них сліди.

Як передає Укрінформ, про це повідомили у Національній поліції.

«Ретельний огляд раніше вилучених транспортних засобів проведено в рамках призначених комплексних судових експертиз», - зазначається в повідомленні.

У Нацполіції нагадали, що у ніч на 10 лютого у Харківській області сталася ДТП, у якій загинув чоловік, а водій – втік з місця події.

Після проведення першочергових слідчих дій було встановлено, що до смертельної аварії причетні автомобілі із кортежу бізнесмена Ярославського. У результаті два транспортні засоби для проведення експертних досліджень доставили у Київ.

Після ДТП поліція виявила спробу знищити сліди з авто кортежу Ярославського / Фото: Національна поліція

Читайте також: Ярославський обіцяє підключитися до розслідування ДТП за участі його кортежу

«Під час слідчих дій вилучені всі об’єкти слідової інформації, які мають значення для встановлення істини ДТП. Також експерти з'ясували, що до моменту вилучення зазначених автомобілів окремі їх елементи, а саме - передня частина, колеса та днищ, були замиті», - йдеться у повідомленні.

У поліції переконані, що це свідчить про спробу фігурантами кримінального провадження знищити слідову інформацію, яка може вказувати на причетність авто до ДТП, а відтак - уникнути відповідальності за вчинення смертельної ДТП.

Читайте також: ДТП із кортежем Ярославського: зниклі речові докази знайшли у Чугуєві

Як повідомлялося, 9 лютого близько 23:00 на автошляху «Київ-Харків-Довжанський» виявили тіло невідомого чоловіка - пізніше з'ясувалося, що це 36-річний житель Чугуївського району Харківської області.

У МВС поінформували, що поліція викликає на допит можливого учасника ДТП - Олександра Ярославського. Згодом у прокуратурі повідомили, що до правоохоронців звернувся «працівник відомого харківського бізнесмена», який визнав свою провину в ДТП.

Ярославський залишив Україну і вилетів у Лондон, де перебуває його родина.

Міністр внутрішніх справ Денис Монастирський звільнив начальника поліції Харківської області Станіслава Перліна у зв'язку зі спробою фальсифікації справи щодо резонансної ДТП.

За словами міністра, причиною звільнення стало те, що слідчі поліції подали до прокуратури Харківської області підозру у скоєнні смертельної ДТП, яку було складено на особу, яка прийшла вранці і заявила, що саме вона була за кермом. Натомість, за словами міністра, стало відомо, що ця особа перебувала під час ДТП в іншому місці.

ДБР порушило кримінальне провадження щодо спроби фальсифікації справи - досудове розслідування розпочато за фактом притягнення завідомо невинного до кримінальної відповідальності (ч. 2 ст. 372 Кримінального кодексу України).

14 лютого стало відомо про зникнення з Чугуївського моргу одягу потерпілого. За цим фактом поліція негайно провела 11 невідкладних обшуків, а також було відкрите кримінальне провадження за статтею “приховування доказів”.

Поліція заявила, що усі інші речові докази, зібрані у рамках розслідування справи, та тіло загиблого перебувають під цілодобовою охороною поліцейських.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-