У Бахмуті запалили лампадки з нагоди Дня пам’яті Героїв Небесної Сотні

У Бахмуті запалили лампадки з нагоди Дня пам’яті Героїв Небесної Сотні

Фото
Укрінформ
В Бахмуті Донецької області, у школі імені Героя України Дмитра Чернявського, відбувся меморіальний захід з нагоди Дня пам’яті Героїв Небесної Сотні - запалили лампадки та зробили з паперу білих журавликів миру.

Як передає Укрінформ, про це повідомили в Бахмутській міській раді

«18 лютого 2022 року на території Бахмутської ЗОШ №18 імені Героя України Дмитра Чернявського за участю керівництва міської ради, депутатів, представників громадських організацій, військовослужбовців, молоді та жителів громади відбувся меморіальний захід з нагоди Дня пам’яті Героїв Небесної Сотні», - йдеться у повідомленні.

Присутні згадали Революцію Гідності, яка стала прикладом героїчної боротьби за державу, жертовності за незалежність, свободу рідної української землі.

Читайте також: «Ангели пам'яті»: у Києві – акція на згадку про загиблих під час Революції Гідності

Пролунали слова вдячності Героям Небесної Сотні, а біля портрета Дмитра Чернявського та інших героїв поклали квіти та білих паперових журавликів миру, які символізують вічне життя. Також запалили лампадки.

«Ті зимові події показали велику людську, громадянську і національну відвагу та самовідданість, силу духу і стійкість українського народу. Вічною раною на серці кожного з нас буде боліти пам'ять про загиблих», - наголосили у міськраді.

У Бахмуті запалили лампадки з нагоди Дня пам’яті Героїв Небесної Сотні / Фото: artemrada.gov.ua

Як повідомляв Укрінформ, 22 січня 2014 року на Майдані загинули перші Герої Небесної Сотні.

20 лютого відзначається День Героїв Небесної Сотні на вшанування подвигу учасників Революції Гідності. Саме цього дня 2014 року загинуло найбільше активістів Євромайдану.

Читайте також: День Героїв Небесної Сотні: програма заходів. Інфографіка

Дмитро Чернявський (5 березня 1992 р. - 13 березня 2014 р.) — український громадський діяч, Герой України посмертно. 13 березня 2014 року він був добровольцем у самообороні, яка охороняла учасників мітингу за єдність України в Донецьку. Після завершення мітингу група озброєних проросійських бойовиків напала на його учасників. Чернявський загинув від ножового поранення, захищаючи відхід мирних демонстрантів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-