Львівська міська рада затвердила програму заходів національного спротиву

Львівська міська рада затвердила програму заходів національного спротиву

Укрінформ
Депутати Львівської міськради затвердили програму заходів щодо підготовки громади до національного спротиву на 2022-2024 роки.

За відповідну ухвалу під час сесії міської ради проголосували 56 депутатів, передає кореспондент Укрінформу.

Презентував перед голосуванням програму заходів щодо підготовки Львівської територіальної громади до національного спротиву на 2022-2024 роки заступник міського голови Андрій Москаленко. Він, зокрема, зазначив, що ця програма виставлена на голосування з редакційними правками і перерахував ключові моменти, які викликали найбільше дискусій, але були затверджені усіма фракціями.

Читайте також: Львівська облрада передала частину санаторію у Немирові теробороні

«По-перше, мова йде про започаткування національно-патріотичного виховання не лише для учнів, а й для студентів і усіх мешканців Львівської ТГ з рядом конкретних заходів. Друге - матеріально-технічне забезпечення підрозділів територіальної оборони, те, що ми передбачаємо в проєкті бюджету. Також матеріально-технічне забезпечення добровольчих батальйонів нашої громади, і тут також ми говоримо про підтримку стрілецьких клубів, громадських організацій і об’єднань. Наступний пункт – забезпечення безпечної діяльності Львівської міської ТГ в умовах загроз. Ці всі заходи опрацьовані і обговорені в середовищі», - зазначив Москаленко.

Підтримали програму 56 депутатів, але дехто висловився за те, що деякі її пункти ще потрібно доопрацювати й доповнити.

Фінансуватиметься дана програма із міського бюджету, хоча серед депутатів були пропозиції долучити і бізнес. Загальну суму на потреби поки уточнюють.

Як повідомляв Укрінформ, у Львові учням 9-11 класів проводять військові вишколи та навчають як надавати домедичну допомогу.

 Фото з відкритих джерел

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-