СБУ: На кордоні Харківської області з РФ – 13 тисяч російських військових

СБУ: На кордоні Харківської області з РФ – 13 тисяч російських військових

Укрінформ
Військові "гойдалки", тобто маневри та постійні зміни позицій російських військових, зафіксовано на кордоні Харківської області з РФ.

Про це з трибуни позачергової Х сесії Харківської обласної ради повідомив начальник УСБУ в Харківській області Роман Дудін, передає Укрінформ.

"Сьогодні ми чудово бачимо те, що відбувається за нашими кордонами. Зараз спостерігаємо так звані гойдалки. А саме, російські військові частини постійно маневрують, змінюючи позиції, пересуваючись територією сусідньої Бєлгородської області... Фактично, ми бачимо кожну колону, кожну машину, яка виїжджає, приїжджає. Розуміємо номери військових частин, розуміємо ту техніку, яка у них на озброєнні, розуміємо кількісний склад, розуміємо, що відбувається", – зазначив Дудін.

Читайте також: В окупованому Криму перебуває 32 тисячі російських військових – Миноборони

За його словами, деякі ознаки свідчать про те, що російські військові не готові до різкого, критичного наступу.

"Зараз навпроти стоїть близько  тис. (російських військових – ред.). Це те саме угруповання, яке потенційно може окупувати Харків. Цих 13 тис. зустрічають військові, зустрічають прикордонники і вже третім етапом, я говорю про наш етап, — понад 17 тис. осіб із силових підрозділів Антитерористичного центру на базі СБУ. Загалом, я думаю, тільки першого дня це угруповання буде понад 50 тис. осіб", — підкреслив Дудін.

За його словами, у Бєлгородській області неодноразово зафіксовано продаж паливно-мастильних матеріалів та сухпайків з боку російських військових: "Цих солдатів викидають фактично в поля без нічого, і вони починають виживати, тобто з кожним днем психологічний стан угруповання погіршується".

Читайте також: В ОРДЛО зросла кількість російських військових інспекторів - розвідка

Як повідомляв Укрінформ, 16 лютого позачергова сесія Харківської обласної ради затвердила програму територіальної оборони Харківської області на 2022 рік з передбаченим фінансуванням у сумі понад 8 млн грн.

На реалізацію програми вже виділено понад 3,9 млн грн. Серед іншого, кошти витратять на обладнання пунктів управління штабу зони територіальної оборони та ремонт бази приміщень військової частини А0501, що у Чугуївському районі Харківської області.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-