На Донеччині 28% захисних укриттів не готові до використання - ОДА

На Донеччині 28% захисних укриттів не готові до використання - ОДА

Укрінформ
На Донеччині з 764 об'єктових захисних укриттів для цивільного населення 28% не готові до використання.

Про це повідомив на брифінгу у Краматорську директор департаменту з питань цивільного захисту, мобілізаційної та оборонної роботи Донецької ОДА Ігор Бойко, відповідаючи на запитання кореспондента Укрінформу.

«На території області розташовані 764 об’єкти цивільного захисту для укриття населення. Вони розміщені на території підприємств, навчальних та медичних закладів тощо, де люди працюють та масово перебувають. Стан готовності цих об’єктів – понад 71% готові або обмежено готові до використання. Решта неготові – це 28%. Як правило, це ті об’єкти, що розташовані на території підприємств, які збанкрутували та не працюють», - сказав Бойко.

Читайте також: У Києві оновили адреси укриттів

Він пояснив, що для захисту населення у житлових кварталах передбачені найпростіші укриття, або так звані укриття подвійного призначення.

«Таких об’єктів на сьогодні, за доповідями місцевих органів влади, в області налічується 1406. Робота зі збільшення кількості саме таких об’єктів у житлових кварталах ведеться постійно», - сказав посадовець.

За його словами, інформація про їх розташування є на сайтах облдержадміністрації, Головного управління ДСНС у Донецькій області і місцевих органів влади.

Читайте також: Кожен житель України має знати, де найближче укриття - глава МВС

«Ми зараз ведемо роботу, щоб на сайтах були адреси саме тих об’єктів, які готові до прийому населення. А щодо тих, які ще не готові, ми намагаємося організувати роботу місцевих органів влади так, щоб вони їх у найкоротший час привели до ладу», - зазначив Бойко, додавши, що таке завдання поставлене головою Донецької ОДА кілька місяців тому.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-