Адреси укриттів у Києві

Адреси укриттів у Києві

Карта
Укрінформ
Департамент муніципальної безпеки Київської міської державної адміністрації уточнив інтерактивну карту з адресами укриттів для населення.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє КМДА.

“На початку лютого 2022 року стару карту, на якій деякі дані були застарілими (адже ми вносили їх від початку 2014 року), змінили на цілком нову, перевіривши фонд захисних споруд цивільного захисту міста. Відповідальні представники районних в місті Києві держадміністрацій спільно з представниками Департаменту провели чергову перевірку укриттів для населення в кожному з районів, склали списки з адресним переліком та розмістили їх на сайтах райдержадміністрацій. Спираючись на ці дані, Департамент оновив і доповнив інтерактивну карту”, - повідомив директор Департаменту муніципальної безпеки КМДА Роман Ткачук.

Тепер на карті додані позначки з уточненнями, яка саме споруда подвійного використання розташована за адресою: підвал, підземний паркінг, підземний перехід, станція метро і чи облаштовано на ній пандус.

“Варто зауважити: якщо мешканці будинків виявлять підвальне або інше приміщення біля своїх помешкань, яке придатне для укриття у разі виникнення надзвичайної ситуації, ми розробили рекомендований алгоритм дій громадян міста Києва в такій ситуації. Його теж розміщено на сайті КМДА”, – заявив Ткачук.

Читайте також: Кожен житель України має знати, де найближче укриття - глава МВС

Для укриття населення від надзвичайних ситуацій техногенного, природного та воєнного характеру створено фонд захисних споруд цивільного захисту, що налічує близько 5 тисяч укриттів. У мирний час споруди подвійного використання можуть використовуватися для господарської діяльності. Там зараз можуть бути магазини, аптеки, кафе чи перукарні. Але в разі надзвичайної ситуації балансоутримувачі та керівники закладів повинні відчинити двері і надати захист населенню.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-