Суд у Запоріжжі відправив у СІЗО чоловіка, який на «зебрі» збив двох 15-річних дівчат

Суд у Запоріжжі відправив у СІЗО чоловіка, який на «зебрі» збив двох 15-річних дівчат

Укрінформ
Ленінський районний суд Запоріжжя відправив у СІЗО чоловіка, який на пішохідному переході збив двох неповнолітніх дівчат. Водій може вийти під заставу.

Про це на сторінці у Фейсбуці повідомила пресслужба Ленінського районного суду, передає Укрінформ.

“Розгляд клопотання про обрання запобіжного заходу відбувався у відкритому судовому засіданні, під час якого прокурор наполягав на задоволенні клопотання та просив обрати підозрюваному на час проведення досудового розслідування запобіжний захід у вигляді тримання під вартою строком на 60 діб. Захисник підозрюваного заперечувала проти задоволення клопотання, просила застосувати менш суворий запобіжний захід – домашній арешт з визначенням часу, посилаючись на відсутність ризиків, зазначених у клопотанні слідчого”, - йдеться у дописі.

Ухвалою слідчого судді до підозрюваного застосовано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою з можливістю внесення застави у розмірі 74 430 грн, яка може бути внесена протягом строку дії ухвали.

Читайте також: У Запоріжжі на пішохідному переході збили двох дівчат-підлітків

Аварія сталася 9 лютого 2022 року близько о 17:25 на острові Хортиця поблизу зупинки громадського транспорту. Водій автомобіля “ИЖ 2717-90” збив двох неповнолітніх дівчат 2006 року народження, які рухались по нерегульованому пішохідному переходу, позначеному відповідними дорожніми знаками та дорожньою розміткою. В результаті ДТП діти отримали тяжкі тілесні ушкодження та були доставлені до лікарні.

В крові водія виявили марихуану. Під час судового засідання, адвокат підозрюваного стверджувала, що її підзахисний на час вчинення ДТП не перебував у стані алкогольного чи наркотичного сп’яніння, а “виявлений під час обстеження наркотичний засіб є слідом, який може виявлятися впродовж місяця з дня його вживання”.

Підозрюваний заявив, що має намір відшкодовувати нанесені потерпілим збитки. Чоловік пояснив, що не помітив дітей на дорозі, про скоєне жалкує.

Читайте також: У Києві до 8 років ув’язнення засудили водія вантажівки за смертельне ДТП

Чоловік підозрюється у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого частиною 2 статті 286 Кримінального кодексу України (порушення правил безпеки дорожнього руху особою, яка керує транспортним засобом, що заподіяло потерпілому тяжке тілесне ушкодження).

Фото: Фейсбук

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-