У Києві до 8 років ув’язнення засудили водія вантажівки за смертельне ДТП

У Києві до 8 років ув’язнення засудили водія вантажівки за смертельне ДТП

Укрінформ
У Києві до 8 років позбавлення волі засудили водія вантажівки за смертельну дорожньо-транспортну пригоду у стані алкогольного та наркотичного сп’яніння.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Київська міська прокуратура у Телеграмі.

За підтримання публічного обвинувачення Київською міською прокуратурою вироком Оболонського районного суду Києва до 8 років позбавлення волі засудили водія за фактом вчинення ДТП зі смертельними наслідками (ч. 3 ст. 286-1 ч. 2, ч. 1 ст. 135 Кримінального кодексу України).

ДТП сталася 15 жовтня 2021 року на проспекті Степана Бандери в Оболонському районі столиці.

Прокурор у суді довів, що водій вантажівки МАN, перебуваючи у стані алкогольного та наркотичного сп'яніння, скоїв наїзд на двох пішоходів, які переходили дорогу на нерегульованому пішохідному переході, після чого втік з місця події.

Двоє чоловіків 1977 та 1996 років народження, були госпіталізовані. Один з них цього ж дня помер у лікарні.

Читайте також: ДТП за участю кортежу Ярославського: поліція провела серію обшуків

За результатами судового розгляду водія засудили до 8 років позбавлення волі з позбавленням права керувати транспортними засобами на строк 8 років. Крім того, обвинувачений має сплатити потерпілій стороні понад 500 тис. грн моральної та матеріальної шкоди.

Як повідомляв Укрінформ, одним із потерпілих цієї ДТП виявився відомий журналіст і сценарист Олександр Зінченко. Його супутник помер у лікарні.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-