ДБР перевіряє дії співробітників СБУ, які поранили копачів бурштину на Рівненщині

ДБР перевіряє дії співробітників СБУ, які поранили копачів бурштину на Рівненщині

Відео
Укрінформ
Працівники Державного бюро розслідувань перевіряють правомірність дій співробітників управління Служби безпеки України в Рівненській області, які поранили п'ятьох нелегальних бурштинокопачів.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє ДБР.

“10 лютого близько 17:00 неподалік села Єльне Сарнинського району Рівненської області між правоохоронцями та цивільними сталась сутичка”, - ідеться у повідомленні.

Співробітники СБУ запідозрили копачів у незаконному видобутку бурштину і хотіли перевірити цю інформацію. Копачі почали здійснювати опір працівникам СБУ, вчинили бійку із застосуванням ножів, сокир та бензопил, а співробітники СБУ, у свою чергу, почали стріляти із вогнепальної зброї.

“У результаті інциденту 5 цивільних осіб госпіталізовано із вогнепальними пораненнями. У чотирьох з них уражені ноги, в одного із потерпілих рана передпліччя. Наразі їхньому життю нічого не загрожує. Тяжкість отриманих тілесних ушкоджень встановлюється”, - зазначили у ДБР.

Попередня кваліфікація правопорушення: перевищення влади або службових повноважень працівником правоохоронного органу із застосуванням зброї (ч. 2 ст. 365 Кримінального кодексу України).

Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від трьох до восьми років.

Читайте також: ДБР порушило справу щодо спроби фальсифікації ДТП з кортежем Ярославського

Як повідомляв Укрінформ, у грудні 2021 року у Києві правоохоронці повідомили про підозру працівниці Святошинського управління поліції та трьом патрульним, які застосували силу до адвоката та перешкоджали його законній діяльності.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-