Навчання від U-LEAD: громади удосконалюватимуть просторове планування

Навчання від U-LEAD: громади удосконалюватимуть просторове планування

Децентралізація
Укрінформ
Програма «U-LEAD з Європою» оголошує новий конкурс серед територіальних громад для участі у навчальній програмі «Кроки для команд спеціалістів» на тему «Просторове планування та управління природними ресурсами».

Як передає Укрінформ, про це повідомляється на порталі "Децентралізація".

Зазначається, що цьогоріч U-LEAD проведе навчальну програму вже вдруге. Вона складатиметься із декількох етапів. Перший етап у квітні-травні 2022 року включатиме семінари на такі теми, як просторове планування: загальні принципи та система в Україні; система просторового планування у громадах; виклики, пов'язані з просторовим плануванням; управління земельними ресурсами у громадах; управління іншими природними ресурсами у громадах.

Учасники першого етапу, які відвідають усі семінари та виконають домашнє завдання, отримають відповідний сертифікат.

Другий етап навчання відбуватиметься у червні-листопаді 2022 року. За результатами участі у першому етапі 48 громад отримають додаткову експертну підтримку у підготовці завдання для розробки Комплексного плану просторового розвитку території територіальної громади або проведенні аудиту земельних ресурсів.

Крім цього, всі 48 громад отримають змогу за фахової підтримки розробити цифрові карти, які можуть бути використані як основа для повноцінного місцевого кадастру або ГІС-порталу (портал відкритих геоданих).

Програма навчання зорієнтована на громади з усієї України, які не брали участі у цій же навчальній програмі у 2021 році, які зможуть запропонувати команди фахівців у складі до 3 осіб (але не менше 2), які готові приділити достатньо часу для роботи над домашніми завданнями і документами.

Так, «U-LEAD з Європою» пропонує: можливість отримати практичні комплексні знання і навички для ефективного управління своїми активами; нагоду обміну знаннями і досвідом у малих групах; індивідуальну експертну підтримку у розробці документів та карт.

Читайте також: Громада на Дніпропетровщині популяризує сортування сміття

Для участі у навчальній програмі слід запропонувати команду спеціалістів у складі від 2 до 3 осіб; забезпечити спеціалістам доступ до мережі Інтернет і належне технічне обладнання (комп’ютер з камерою та мікрофоном); заповнити аплікаційну форму.

Заповнену форму слід надіслати до 18:00 24 лютого 2022 року на електронну скриньку regops.u-lead@giz.de

В темі повідомлення слід вказати назву громади та область. Результати відбору будуть повідомлені 15 березня 2022 року. Особливо заохочуються до участі територіальні громади з чисельністю населення до 50 000.

Як повідомлялося, минулого року команди із 225 громад взяли участь в унікальній навчальній програмі та отримали знання у сфері просторового планування та управління природними ресурсами.

Програма для України з розширення прав і можливостей на місцевому рівні, підзвітності та розвитку «U-LEAD з Європою» спільно фінансується ЄС та його державами-членами - Німеччиною, Польщею, Швецією, Данією, Естонією та Словенією - для підтримки України на її шляху до зміцнення місцевого самоврядування. U-LEAD сприяє прозорому, підзвітному та багаторівневому управлінню в Україні, яке відповідає потребам громадян та розширює можливості громад.

 Фото: «U-LEAD з Європою»

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-