У Запоріжжі підприємці протестували проти касових апаратів

У Запоріжжі підприємці протестували проти касових апаратів

Фото
Укрінформ
У Запоріжжі близько 150 підприємців вийшли до будівлі ОДА, щоб виступити проти касових апаратів, підвищення тарифів та заявити про необхідність збереження спрощеної системи оподаткування.

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу з місця події.

“Мітинг відбувається у багатьох містах та областях країни. Підприємцями було ухвалено рішення, що сьогодні ми виходимо до ОДА, щоби сказати, що ми проти фіскалізації, проти підвищення тарифів. Ми вимагаємо, щоб платіжки за енергоносії були зменшені, адже їх неможливо оплачувати. Фіскалізації також не має бути, а має бути спрощена система оподаткування”, - наголосив один із організаторів мітингу, підприємець Володимир Каляка.

"Ми проти закриття ринків", Гетманцева - у відставку", "Підвищення тарифів - вбивство економіки", "Не дамо знищити спрощену систему" - з такими плакатами вийшли учасники мітингу. Вони також принесли на акцію касові апарати, заявляючи, що їхню покупку та обслуговування можуть “потягнути” далеко не всі представники малого та середнього бізнесу.

Читайте також: У Чернівцях підприємці пікетують ОДА – вимагають скасувати обов'язкові касові апарати

“Якщо фіскалізація і має бути, то безкоштовна для підприємців. Держава має взяти на себе всі витрати. Касова стрічка, місячне обслуговування касових апаратів у спеціалізованих організаціях - це коштує грошей. Більше того, за касовими апаратами потрібно щомісяця робити звіти та здавати їх у податкову. Підприємці, які не мають спеціальної бухгалтерської освіти, не зможуть це зробити, а це порушення та штрафи. Все це ускладнює ведення бізнесу”, - наголосив підприємець Василь Муц.

У Запоріжжі понад сто підприємців вийшли до ОДА, протестуючи проти касових апаратів / Фото: Дмитро Смольєнко, Укрінформ

Учасники мітингу нагадали, що спрощена система оподаткування – спеціальний податковий режим – було запроваджено для зниження податкового навантаження та стимулювання малого підприємництва в Україні. Вони зазначили, що з огляду ведення бухгалтерського обліку спрощена система оподаткування значно легша.

До мітингувальників вийшли представники юридичного та економічного департаментів ОДА, прийняли резолюцію мітингу, яку направлять до ВР, Кабміну, Офісу Президента.

Підприємці запевнили, що на цьому вони не планують зупинятися і 15 лютого у Києві розпочнеться триденна акція. Вони підкреслили, що мітингуватимуть доти, доки не буде прийнято законопроєкт №5866-1, яким пропонується запровадження нових та прозорих правил для суб'єктів спрощеної системи оподаткування, відновлення права платників єдиного податку не застосовувати реєстратори розрахункових операцій, підвищення граничних обсягів доходів щодо застосування спрощеної системи оподаткування з урахуванням найманих працівників, налагодження ефективного обліку їх доходів.

Аналогічні протести сьогодні відбулися у Луцьку, Дніпрі та Чернівцях.

Читайте також: Марченко не підтримує ініціативу Гетманцева про обмеження до схеми «зарплатних ФОПів»

Як повідомлялося, 25 січня під будівлею українського парламенту відбулася акція руху "SaveФОП" під назвою "Влада, приймай, чи йди!", учасники якої протестують проти тотальної фіскалізації.

Такі самі акції тривали 26-28 січня.

27 січня у Верховній Раді зареєстровано законопроєкт №6561 "Про внесення змін до Закону України "Про застосування реєстраторів розрахункових операцій у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг" щодо тимчасового незастосування фінансових санкцій та встановлення знижених розмірів фінансових санкцій для платників єдиного податку", який передбачає відстрочення штрафів за невикористання РРО. Народні депутати мали розглянути відповідний документ на пленарному засіданні 1 лютого, проте його не було внесено до порядку денного.

Рух #SaveФОП – український громадський рух, учасники якого виступають за зменшення фінансового навантаження на малий та середній бізнес шляхом продовження для приватних підприємців спрощеної системи оподаткування.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-