Громади Буковини за підтримки U-LEAD розробляють стратегії розвитку

Громади Буковини за підтримки U-LEAD розробляють стратегії розвитку

Децентралізація
Укрінформ
Банилівська, Лівинецька, Сучевенська та Ванчиковецька громади Буковини розпочали розробку стратегій розвитку за експертної підтримки Програми «U-LEAD з Європою».

Про це Укрінформу повідомили у Регіональному офісі "U-LEAD з Європою" в Чернівецькій області.

Зазначається, що у Сучевенській та Лівинецькій громадах депутати вже прийняли рішення про початок стратегічного планування, а в Лівинецькій ще й сформували склад робочої групи, яка працюватиме над розробкою.

«Реформа місцевого самоврядування дозволяє підвищити ефективність управління ресурсами громад. Стратегія розвитку громади сприятиме зростанню цих ресурсів. Тепер усе в руках управлінців громад, як використати ці можливості та що отримати», - наголошує керівник регіонального офісу "U-LEAD з Європою" в Чернівецькій області Тетяна Татарчук.

З громадами співпрацює експерт зі стратегічного планування «U-LEAD з Європою» Катерина Савчук, зокрема 3 та 4 лютого відбулись онлайн-консультації для фахівців, на яких обговорили методику розробки стратегії та перші кроки, які мають зробити громади.

Перші засідання робочих груп відбудуться у другій половині лютого. Команди мають відпрацювати по чотири засідання, на яких здійснити соціально-економічний аналіз, провести опитування мешканців та бізнесу, аналіз сильних і слабких сторін проєкту та розробити матрицю цілей.

Читайте також: Громада Запорізької області реалізує проєкти громадського здоров’я

«Стратегічне планування – це спільна робота влади та громади. І чим більше залучено людей до пошуку рішень розвитку, тим краще для кінцевого результату. І в цьому найбільший виклик, адже із громадською активністю є питання», - зазначає Савчук.

До кінця цього року громади мають завершити розробку та затвердження стратегій розвитку.

Як повідомлялося, Програма для України з розширення прав і можливостей на місцевому рівні, підзвітності та розвитку «U-LEAD з Європою» спільно фінансується ЄС та його державами-членами - Німеччиною, Польщею, Швецією, Данією, Естонією та Словенією - для підтримки України на її шляху до зміцнення місцевого самоврядування. U-LEAD сприяє прозорому, підзвітному та багаторівневому управлінню в Україні, яке відповідає потребам громадян та розширює можливості громад.

Фото: «U-LEAD з Європою»

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-