На Донеччині відновили старовинну садибу Бантиша

На Донеччині відновили старовинну садибу Бантиша

Фото
Укрінформ
На Донеччині за програмою Президента «Велике будівництво» у регіональному ландшафтному парку «Краматорський» відновили старовинну Садибу Бантиша, де відкриють Музей природи.

Як передає Укрінформ, про це повідомили на сайті Донецької ОДА.

«Один із об’єктів культурної інфраструктури, які відновили на Донеччині у 2021 році в рамках президентської програми «Велике будівництво», – це Садиба Бантиша, яка є частиною великого рекреаційного комплексу Краматорського регіонального ландшафтного парку», - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що цій будівлі вже понад 130 років, і донедавна вона була у плачевному стані. Тепер же садиба цілком відремонтована, і вже незабаром тут запрацює сучасний інтерактивний Музей природи.

Читайте також: У Запоріжжі відкрили оновлене госпітальне відділення для учасників бойових дій

На Донеччині відновили старовинну садибу Бантиша / Фото: Донецька ОДА

Відвідувачі ландшафтного парку "Краматорський" зможуть тут не тільки відпочити, а ще й покращити свої знання з екології Донеччини.

Вартість робіт на цьому об'єкті склала 22,7 млн грн, констатували в ОДА.

Як повідомлялося, «Велике будівництво» — державна програма, спрямована на масштабну розбудову якісної інфраструктури в Україні. Програма ініційована Президентом Володимиром Зеленським.

У 2021 році в Україні за програмою звели з нуля та оновили 115 шкіл та дитсадків, 33 лікарні, 237 сільських амбулаторій, 22 басейни.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-