На Тернопільщині  депутата облради судитимуть за погрози журналістові

На Тернопільщині депутата облради судитимуть за погрози журналістові

Укрінформ
Депутат Тернопільської обласної ради постане перед судом за обвинуваченням у погрозах журналістові.

Як передає Укрінформ, про це у Фейсбуці повідомляє Тернопільська обласна прокуратура.

За версією слідства, 7 квітня 2021 року депутат облради після опублікованого на Фейсбук-сторінці друкованого ЗМІ допису про діяльність місцевої громадської організації, вимагав у журналіста припинити поширення цієї інформації.

"Депутат органу місцевого самоврядування відкрито погрожував застосуванням насильства щодо представника засобу масової інформації і його колеги по редакції", - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що прокурори Бережанської окружної прокуратури скерували до суду обвинувальний акт щодо депутата Тернопільської обласної ради за обвинуваченням в умисній погрозі насильством журналісту, у зв’язку зі здійсненням ним законної професійної діяльності (ч. 1 ст. 345-1 КК України).

Читайте також: У 2021 році зафіксували 70 випадків фізичної агресії проти журналістів – НСЖУ

Санкція статті передбачає покарання у вигляді виправних робіт до двох років або арешт терміном до шести місяців, або обмеження чи позбавлення волі до трьох років.

Як повідомлялося, депутат Тернопільської обласної ради відкрито погрожував розправою редактору місцевого видання «Береж.Інфо» Володимиру Якиміву. Інцидент викликав неабиякий громадський резонанс. Справу кілька місяців під громадським контролем тримали активісти Тернопільського осередку Всеукраїнської громадської організації "Стоп корупції".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-